1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jungleflasher liteon nie wykrywa status 0x7F

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Kris89, Listopad 4, 2011.

  1. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    witam, przejrzalem wszystkie tematy w tym dziale i zaden sposob nie dziala.
    flashowalem swojego liteona z fata, i jest problem. byl dash z poczatkem 12, wiec zczytalem klucz, wgralem oryginalny firmware, zroblem aktualizacje do 599, i potem chcalem wgrac lt2.0 i podczas kasowania sie zawiesil, teraz nie wykrywa mi napedu i niemoge wgrac. przelaczylem port, przeszukiwalem kazdy w jf, klikalem intro, klikalem liteon erase. uzywam probe v3. za pierwszym razem poszlo odrazu a teraz nie czya nic. co mam zrobic ? ps, kontorler nforce 4 win7 .32
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Polecam dzial w pdf jungleflasher,zly flash

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    "bad flash"
    Żebyś za długo nie szukał ;]
     
  5. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    czytam tego pdfa od jungleflashera, ale nic nie widze, wybieram intro na kazdym porcie, i wlaczam zasilanie i nie dziala. nie wchodzi w vendor
     
  6. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Nie wiem czy wszyscy tak robią ale ja jak mam bad flash i np zwiecha konczy sie restartem systemu to odpalam od poczatku jf laduje klucz lt 2.0 itp itd i pozniej jak przejde do mtk flash oczywiscie naped jest niewidoczny wiec ustawiam port w ciemno jaki winien byc i lite on erase, wylaczam wlaczam zasilanie i jest w vendor:D
     
  7. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    odpalilem dosflash z pendrive, byl naped do wyboru lecz nie pojazywalo jego nazwy, wybralem go
    potem odpalilem dosflash, wcisnelem E i skasowalo, wcisnelem W, podalem nazwe pliku z moim kluczem i lt20. i wgralo banki i pokazalo ze ok. czyli juz wszystko jest ok? jesli tak, to nigdy juz nie uzyje jungleflashera,

    edit. podlaczylem go w jungleflasherze i widzi go normalnie, jest model, fw 0241, ale dvdkey not found. czyli co zrobic?

    naped to liteon dg016d2s 7485 czyli wersja C, z tego co wiem to moge wgrac ltplus-025-v20 i wrzucic swoj klucz tak? on jest niby do wszyskich napedow tak ?
     
  8. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    @up jak juz wgrales w dosie to po co chcesz wgrywac w jf znowu?
     
  9. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    no bo zastanawia mnie dlaczego w jf w mtk flash nie pokazuje nic przy dvd key. tak powinno byc ? czy nie wsadzilem klucza do pliku bin? to moj pierwszy a w zasadzie 2gi flash ;p
     
  10. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Jezeli miałes stary flash z napedu dajmy na to 74850, to w przypadku update-u do 02510 klucz nie będzie weryfikowany bo jest w innym sektorze.
     
  11. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    dzieki ZombaL nie pomyslalem o tym, super. dla pewnosci zczytalem jeszcze raz klucz po flashu i wszystko jest ok, klucz jest taki sam. dzieki. ta powiedzmy przygoda nauczyla mnie ze w jf to najwyzej moge przygotowac firmware do wgrania albo klucz zczytac, doshflash jest zdecydowanie lepszy
     
  12. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja liteony zawsze flas***e w dosflashu. Reszte robie w jf. Taki nawyk :)

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  13. hatson

    hatson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kurde Panowie poratujcie bo juz normalnie nerwowo wysiadam. Caly czas dostaje 0x7f albo ff7f pod dosflashem. Nie moge za diabla wprowadzic go w vendor mode. Port jest dobry bo na tym samym zgrywalem klucz (chyba port jest przypisane na stale do wyjscia na plycie ? ) Juz tyle razy wyciagalem i wkladalem ten kabelek od zasilania, ze niedlugo mi sie wtyczka wytrze. Nie mam co prawda kontrolera VIA ale flashowalem juz na nim jednego liteona no i z tego ,ktory teraz nie zyje, wyciagalem klucz. Juz przejzalem wszystkie watki na forum na ten temat ale nic nie dziala kurde.
    Jak daje w dosflashu pod dosem "dosflash liteon erase port" to pokazuje, ze niby ok ale na liscie nic sie nie pojawia. Tak samo L-O-Erase, pokazuje ze wykasowal ale oddaje status ff7f.

    Macie jakies pomysly ?

    Pawel
     
  14. Aron19pl

    Aron19pl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poradnik któregoś z użytkowników forum, mi pomógł i działa na 100%
    1. włączasz dosflasha
    2. wpisujesz: dosflash liteon e xxxx (xxxx to numer portu w komputerze)
    3. wpisujesz dosflash, potem wyskoczy okienko z zapytaniem, wyciągasz i wkładasz zasilanie napędu na 1-2sec
    4. dajesz n, wybierasz napęd klikasz w, i wywali błąd.
    5. wpisujesz dosflash , wybierasz naped, klikasz w, i wpisujesz plik z lt 2.0 (ja zawsze pisze cfw.bin) musisz mieć go wcześniej na pendrive.
    6. banki się wgrają, potem odepnij wszystko i sprawdź konsole.
     
  15. hatson

    hatson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wlasnie w tym sek, ze w pkt. 3 nie wyskakuje zadne zapytanie. Wyskakuje lista z urzadzeniami ATA/SATA, gdzie jest pusto i tyle.
    Co masz na mysli w pkt.1 "wlaczasz dosflasha", chodzi ci o boot z usb ?


    Edit:
    Zrobilem maly eksperyment i cos sie zmienilo ale nadal nie moge wprowadzic napedu w Vendor Mode. Mam drugiego Xboxa i wyciagnalem z niego naped, ktory zreszta wczesniej tez flashowalem z powodzeniem. Jest to identychny Liteon. Podpiolem go, wystartowalem dosflasha. Ten go wykryl i zapytal, czy wprowadzic go ponownie w Vendor Mode. W tym momencie odlaczylem go i podlaczylem ten uwalony. Efekt jest taki, ze Dosflash pokazuje go na liscie jako Uknown ale pokazuje i wyswietla pytanie o wprowadzenie w vendor mode. Niestety sie to nadal nie udaje. Dostaje status FFD1. Gdy robie L-O-Erase , dostaje status 80, a wiec tez inny niz do tej pory.
    Aha... Przy przelaczaniu napedow, wysunela sie w tym "uwalonym" tacka, wiec naped jest jednak, teoretycznie zywy.


    Pozdrawiam
    Pawel
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeśli masz klucz tego napędu to odpal JF daj "Liteon Earse" a potem Vendor Mode i power cycle aż nie wejdzie status #72 Mi to działa za każdym razem, tylko ważne żeby mieć zewnętrzne zasilanie, bo z zasilaniem z konsoli dużo ciężej.
     
  17. hatson

    hatson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety, probowalem wiele razy i dalej nic. albo d2 albo 7f . Sprobuje u szwagra na innym kontrolerze. Moze faktycznie, to wina zasilania, branego z xboxa.

    Pozdrawiam
    Pawel
     
  18. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Zasialnie nie ma tu nic do rzeczy
     
  19. hatson

    hatson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    **** nie moge za nic wprowadzic go w vendor mode. Probowalem juz na roznych plytach glownych i nic.

    Pozdrawiam
    Pawel
     
  20. Aron19pl

    Aron19pl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ten poradnik jest napisany na dosflasha 1.7 bez L-O-Erase. 1. włączasz dosflasha tak to boot z usb.
    jak masz go już jako 'unknown' to powtórz wszystko od punktu 2. pamiętaj że jak Ci wyskoczy komunikat to najpierw wyłączasz i włączasz zasilanie napędu na 1-2s (szybka akcja na probe) a dopiero później n i enter. Moim zdaniem jak Ci już dosflash go wykrywa i coś widzi to juzjesteś w domu wystarczy teraz zrobic wszystko zgodnie z instrukcją.
    .
     
  21. hatson

    hatson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hej. Wieczorkiem wyprobuje jak bede w domu. Faktycznie z tym zasilaniem, to robilem po nacisnieciu n ,a nie przed. To cos nowego, co musze sprawdzic. Z tym wykryciem, to wiesz, taka troche prowizorka bo wykrywal go dopiero, jak podlaczylem inny naped, ktory zostal wykryty i potem dopiero tego bez wgranego flasha. Dam znac, czy cos sie ruszylo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum