1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JungleFlasher - Nie czyta napędu LiteON

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez YogaMen, Grudzień 24, 2014.

  1. YogaMen

    YogaMen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem. Rozebrałem kosnole, podłączam kablem sata do PC, i tu jest pierwsze pytanie, czy zasilanie napędu z xboxa musi być wpięte? Jeśli tak to podczas włączania czyta mi napęd lecz przy ladowaniu systemu się zacina.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    zasilanie musi byc podpieta i koncosola wlaczona jak bierzesz zasilanie z konsoli. Pozatym nie wszystkie kontrolery sata widza napedy z xboxa
     
  4. YogaMen

    YogaMen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje za odpowiedź, ale podczas gdy uruchomię PC, wszystko podpięte! SATA pod PC i Liteon'a prąd z x'a xbox ma podpięty component zasilanie i jest włączony to, przy bootowaniu widać napęd P*** Jednak gdy wszystko podłącze i dam bootowanie z dysku to windows zacina się przy ładowaniu systemu,
     
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Moze Twoj kontroler nie obsluguje tych napedow. Kiedys probowalem flashowac przez pc ale mialem osobny kontroler na PCI i jak JF nie widzial napedu to dosfhlashem robilem. Tylko nie przypominam sobie zeby mi sie windows wieszal przy ladowaniu systemu. Dawno bylo wiec dobrze nie pamieta, ale wiem napewno ze mialem problem pare razy JF i robilem dosflashem.
     
  6. YogaMen

    YogaMen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jaką płytę główną byś polecał? Bo w temacie flashowania jestem świeży.
     
  7. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    A oplaca Ci sie zmieniac płyte główną żeby zrobić jeden napęd ????
    Pozatym są kontrolery sata na pci tylko ze koszt kontrolera taki sam jak bys dal komus naped do przerobienia.
    A jesli chodzi Ci o liteona z fata to i tak musisz miec probe zeby klucz wyciagnac jesli ich nie masz.
     
  8. YogaMen

    YogaMen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak opłaca mi się, po pierwsze nawet jeśli wyjdzie mi te 200-250zł to będe miał satysfakcje a przy okazji przerobię sobie kilka kolejnych konsol. Więc jeszcze raz, tak opłaca się. Probe zamówiłem już na ebay.

    2. Nie zmieniać tylko poskładać nową WS, póki co nie ma szans żebym wymienił się za mojego iM 27"
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Usb pro nie mylić z probe
     
  10. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Usb Pro do wykrycia napedow jak kontroler nie widzi, ale probe tez sie przyda do wyjecia klucza z liteona
     
Wczytywanie...

Poleć forum