1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jungleflasher nie widzi napędu, a Windows tak

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Sith_Lord_OsW, Luty 8, 2015.

  1. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Próbowałem ostatnio zflashować napęd LiteOn na Xboxie Phat na nowym komputerze z Windowsem 7- dodam, że na starym, którego już nie mam wszystko ładnie chodziło.

    Po podłączeniu napędu i uruchamianiu Windowsa widać, że BIOS/Windows widzi napęd ( przy SATA2 przy uruchomieniu ), niestety już samo odpalenie JF na początku pokazuje jakiś błąd i nie widzi mojego napędu. Czytałem, że można spróbować pogrzebać coś z kontrolerami VIA, ale co dokładnie należy zrobić?Zainstalować, usunąć ? I jesli tak to jak dokładnie to zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  4. turbo024

    turbo024 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odswiezam!

    Czesc mam oto taki sam problem wszystko juz przygotowalem (proba przelocznik konsola i reszta) a komputer nie widzi napedu a w biosie nie sprawdzalem bo nie wiem u mnie niema chyba tego ( ASRock Z97M Aniwersary) Pomoze ktos !! ??? oglolnie w JF, mam 3 PORTY : 0xF070, 0xFFF0 ORAZ 0xF050
    Prosze o pomoc !!!
     
  5. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz kolego UEFI (taka nowsza wersja BIOSu).
    Jak się do niego dostać? Najprościej przeczytać instrukcję :) (od strony 48):
    "You may run the UEFI SETUP UTILITY by pressing <F2> or <Del> right
    ater you power on the computer, otherwise, the Power-On-Self-Test (POST) will
    continue with its test routines. If you wish to enter the UEFI SETUP UTILITY ater
    POST, restart the system by pressing <Ctl> + <Alt> + <Delete>, or by pressing the
    reset button on the system chassis. You may also restart by turning the system of
    and then back on"

    To czego szukasz jest w zakładce "Advenced" i dalej "Storage Configuration".
     
  6. turbo024

    turbo024 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki:) Fajnie ze duzo osob tu pomaga !! Piwo..
    A tak apropo, moj pc ma intel 9 series chipset wiec nie nie da sie ? :( ?
     
  7. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ostatnio tez sie bawiłem na win7 64 bit ale niestety musiałem kupić karte sata via vt 6421(na allegro za 21 zł z wysyłką)-winde włączyć w tryb testu i podpisać cyfrowo plik portio64 i ruszyło( a komp asus m5a99fx pro r2.0+fx8120)
     
Wczytywanie...

Poleć forum