1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jungleflasher nie widzi napędu BenQ

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Boberkowy, Wrzesień 11, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Boberkowy

    Boberkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Mam mały problem z przeróbką napędu Benq. Mianowicie, podłączam kabel sata do xboxa i do kompa, a zasilanie biore z włączonej konsoli. Odpalam Jungleflashera i program nie może znaleźć napędu. Nie ma go na żadnym porcie i tu pytanie, co robię źle ? Mam płytę główną ASUS RAMPAGE II. Jakieś pomysły ?

    Specjalnie robiłem update dashboardu, który usunął mi przeróbkę iXtreme 1.5 albo 1.6. Przeróbkę robiłem rok temu na święta, więc średnio pamiętam jaka wtedy była najbardziej aktualna.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Próbuj na innych portach sata. Odłącz swój napęd dvd jeśli masz podłączony
     
  4. Boberkowy

    Boberkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Kabel sata biore właśnie od napędu, ale zasilanie zostawiam. Spróbuje odłączyć i pobawić się innymi portami i napisze czy zaczęło wykrywać :)
     
  5. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Zaktualizuj Jungleflasher'a do najnowszej wersji, też miałem z tym ostatnio problem i to pomogło.
     
  6. kazek76

    kazek76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2008
    Posty:
    201
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    RYBNIK
    Odradzam korzystania z JF (używać tylko do przygotowania FW) i przejść na dosflash, uruchomionego pod DOS, najlepiej z boot-owalnego pendrive.
     
  7. jacop96

    jacop96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dosflash powinien napęd wykryć, ale.. zainstalowałeś sterowniki nazywające się bodajże "Port I/O"? Pamiętam, że miałem problem z wykrywaniem napędów xboxa i to pomogło.
     
  8. Boberkowy

    Boberkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Hmm. W Biosie wykrywa mi napęd, ale w JF już nie. A co do sterowników to one sie same instalują, jako że przy odpalaniu programu. Przed włączeniem systemu wyłączam wymuszenie podpisania sterowników i powinno być okej, lecz dalej nie wykrywa. Btw. Gdzie moge znaleźć poradnik jak sflashować napęd przez DosFlasha i czy ten poradnik dalej jest aktualny ?

    EDIT: Problem rozwiązany, temat do zamknięcia ! Rozwiązanie było banalne, po prostu podłączyłem kabel SATA od jednego z dysków ( jedynie dyski mi wykrywało) do napędu i wykryło bez problemowo tak samo jak samo flashowanie poradnikiem do Samsunga i BenQ. Dziękuje za wszystkie porady :)
     
  9. sqoobany

    sqoobany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich. Moj szanowny znajomy wpadl ostatnio na dosknaly pomysl by zabrac sie samemu za przrobke. Zakupil usb probe i nawet udalo mu sie zczytać klucz i wgrać nastepnie lt2.0 do swojej konsoli . JEdnak jak juz zabrał sie za moja konsole zrobilo się mniej kolorowo. Konsola z 2008 r naped Benqu. Zczytanie klucza o zgranie oprogramowania poszlo sprawnie przez JF i dzieki Bogu jest zapisane na dysku . Jednak podczas wgrywania juz LT nasza energetyka postanowila zrobic nam prezent w postaci wylączenia prądu. I lipton...;p Z tego co wyniklo czyli nie widoczny naped w Junge jak i w dosflash po przeczytaniu setek postów mysle ze naped został wyczyszczony i jest teraz piekny i pusty jak bęben tybetanski. Po podlączeniu do konsoli ta go nie wykrywa i caly czas pulsuje zilona dioda . Teraz powstaje pytanie jak wgrac ponownie oprogramowanie kiedy naped nie jest wykrywany przez JF jak i dosflash. Proszę was forumowicze o porade w tym temacie i mam nadzieje ze da się cos jeszcze z tym zrobić .

    Probowalem jeszcze bo wyczytalem gdzies na forum ze w JugleFlasher w zakładce MTK flash 32 probować wg instrukcji z Intro/Device Id jednak nic to nie pomogło napęd nadal jest nie wykrywany.
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie jest wykrywalny bo jest wyczyszczony
    Dobrze kombinowaliście z tym Intro/device id, ale pewnie nie na tym porcie na jakim był poprzednio napęd
    Posprawdzaj na każdym w jf
     
  11. sqoobany

    sqoobany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasnie na tym samym porcie sata co byl podpiety wczesniej i byl wykrywany , mam nadzieje ze nie robi to znaczenia ze prąd pobieram z probe nie z konsoli . probe oczywiscie wlaczone jak wczesniej ....
     
  12. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Spróbuj erase jeszcze raz.







    @down:
    Zrobileś erase?
     
  13. sqoobany

    sqoobany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety caly czas wygląda to tak po praktycznie kazdym portem sata .. i komunikat Device Intro failed! a dokladnie
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.1.88 Beta (280)
    Session Started Sat Oct 29 22:59:02 2011

    This is a 32 bit process running on 3 x 32 bit CPUs
    portio32.sys Driver Installed
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 6 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 3 windows drives C: D: E:
    Found 1 CD/DVD drives E:

    Sending Vendor Intro to port 0xC000
    Status 0x80
    Re-sending Vendor Intro:
    .....................................................................................................................................................................................................................................................................
    Device Intro failed!

    ale caly czas walcze..... ;]


    Może macie gdzies bo niemoge sie doszukac jakiegos tutoriala z podobnym problemem bo przyznam ze mam lekkiego nerwa ale narazie lekkiego ;p
     
  14. sqoobany

    sqoobany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zaladowalem klucz napedu nastepnie oryginalne oprogramowanie od napedu benqu i wchodzilem niestety erese nie przynosi zadnego skutku ;(
     
  15. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ostatnią deską ratunku będzie chyba dosflash.
     
  16. sqoobany

    sqoobany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak tylko w dosflash nie wykrywa mi także napędu.Moze ja cos popierdzielilem w wersji ofw napęd Benqu model - VAD6038 - Rev - 64903c -dvd kay e040 . Niwiem czemu ale wydaje mi sie ze jest tuu naped zamontowany inny niz byl wczesniej bo nie moglem robic aktualizacji dasha z pena czy z plyty wywalalo blad po ktorym gdzies wyczytalem ze naped byl wymieniony i dlatego niechce mi sie aktualizować dash . jesli ma to w ogole jakies znaczenie ..
     
  17. sqoobany

    sqoobany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawa została rozwiązana po podłączeniu do innego komputera. Widocznie ten pierwszy na początku wykrywał napęd , udało zgrać klucz i fw jednak po sytuacji w której napęd został wyczyszczony po przerwaniu procesu wgrywania LT nie dawało rady go na nowo wykryć i wprowadzić w vender mode itd .Na drugiej jednostce poszło bez większego problemu i jest już wszystko ok . Podziękowania za pomoc dla !Shibby'ego ;]
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum