1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JungleFlasher nie widzi napędu xbox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zgrzyt, Styczeń 2, 2014.

  1. zgrzyt

    zgrzyt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Posiadam napęd liteona DG-16D2S z 74850c i chcę go przerobić, zrobiłem PMT i bios wykrywa napęd, tryb jest ustawiony na IDE ale JungleFlasher go nie widzi. Jungleflasher również nie wykrywa napędu DVD.
    Czy dosflash da radę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak dosflash da radę.
     
  4. zgrzyt

    zgrzyt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dosflash też nie widzi napędu
     
  5. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale dosflash w dosie robisz czy w windowsie?
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Rozumiem że napęd konsoli masz podłączony bezpośrednio pod gniazdo SATA w Pecie? Podstawowe pytanie jaki jets Chipset płyty głównej Peceta? Intel, Nvidia, VIA, SIS, ATI? i jaki model tego Chipsetu lub jak się nie znasz to podaj Model płyty głównej się sprawdzi.

    Napęd najlepiej wpinać w SATA0 wtedy w Jungle flasherze jest on bodajże pod 0x0000
     
  7. zgrzyt

    zgrzyt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd wpiąłem pod slave jako secondary. Odpaliłem go Windzie wg. instrukcji z pliku readme ale nic nie wykrywa. Jeśli chodzi o chipset to jest P55 Gigabyte i teoretycznie nie ma go na liście pracujących płyt głównych z napędami xbox ale znalazłem na angielskim forum, że ktoś już na nim przerabiał. Generalnie napęd w biosie wykrywa a zasilanie idzie z xboxa.
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Intel P55 no właśnie dość nowy chipset, może nie działać jednak podstawa to przełączyć w biosie SATA z AHCI na IDE o ile jest ale może być i pewnie będzie na 90% że winda się przez to nie odpali.... W windzie nie koniecznie musi być widzialny tz w menedźerze urządzeń ważne aby Program Widział.

    Weż wersje dosową Dosflasha i odpal z poziomu czystego Dosa
     
  9. zgrzyt

    zgrzyt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tryb jest ustawiony na IDE. Możesz podesłać linka na niego?
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  11. zgrzyt

    zgrzyt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do tego nie trzeba PMT tylko ten trick z tacką wystarczy?
     
  12. zgrzyt

    zgrzyt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest lipa Dosflash 2.0 po wejściu w Dosa nie wykrywa napędu, wyświetla komunikat No ATAPI devices present!! Ktoś zna jakieś rozwiązanie?
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Podpiąć się pod PC z innym starszym chipsetem SATA Mostka Południowego
     
  14. zgrzyt

    zgrzyt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A na obecnym sprzęcie nie da rady?
     
Wczytywanie...

Poleć forum