1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JungleFlasher nie widzi napędu

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kempaspl, Styczeń 15, 2012.

  1. kempaspl

    kempaspl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie,
    chce zrobić flasha LT 3.0, przez program JungleFlasher v0.1.91
    Używam Win7, Bios go widzi a win nie,
    Szukałem podobnych tematów lecz np zmiana na innego sata nie pomaga.

    czytałem gdzieś że system należy uruchomić bez podpisywania sterowników lub coś takeigo ale szukałem w necie coś na tem temat ale nie znalazłem nic, być może źle formułuje zapytanie go googla.
    JF odpalam jako admin, z opcja WIN XP SP3,
    w JF w konsolce mam wynik:
    JungleFlasher 0.1.91 Beta (300)
    Session Started Sun Jan 15 14:34:18 2012

    This is a 32 bit process running on 2 x 32 bit CPUs
    portio32.sys Driver Installed
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 4 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 5 windows drives A: C: D: E: F:
    Found 0 CD/DVD drives


    proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    no to bedzie to wina kontrolera. zmien pc

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. kempaspl

    kempaspl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na bank ?
    dziwi mnie ze bios go wykrywa
    Płyte mam na chipsecie intel ICH10
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    ktos pisal.ze a ich10 tez mu nie szło

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. rafios

    rafios Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    upewnij sie ze w biosie masz zmienione ahci na ide. prawdopodobnie tutaj tkwi blad :)
     
  7. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @up dokładnie, ja też tyle się męczylem, w końcu przestawiłem na IDE i poszło :)
     
  8. kempaspl

    kempaspl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zmieniłem na IDE i to samo.
    Pod XP też go nie widzi.
    Podłaczyłem pod chipset ICH5 i też nie działa - nie widzi napędu (tam pod XP)
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No nie każdy kontroler jest kompatybilny, no i oczywiście pamiętać o ide słuszna uwaga
     
  10. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
  11. kempaspl

    kempaspl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbowałem ale nie idzie.
    odpalam dosflash
    odpalam konsole
    wpisuje dosflash
    ale tu nie wykrywa napędu ? jak widzi w biosie to w dosflashu tez powinnien ?
     
  12. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    a wgl działa Ci ten napęd w konsoli? O,o Lepiej sprawdź teraz.
     
  13. kempaspl

    kempaspl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    naped działa :)
    Pod innym sata mam.
    Robię tak
    Odpalam dosflash z pena
    wpisuje dosflash
    wykrywa napędy w tym też benq
    wciskam N
    wciskam N
    Wciskam Y
    teraz mam niby odlaczyc na sekunde naped z wysunietą tacką do połowy, toak robię i mam
    status 0x51
    ale czy odlaczę od zasilania naped czy też nie status mam taki sam 0x51
     
  14. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    No to widzi ci naped.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  15. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Jak dobrze zrozumiałem z twoich wypowiedzi to albo masz napęd samsunga albo masz napęd Benq. Upewnij się. Czasem się zdarza, że napędy wykrywane są jako un-idetified.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum