1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JungleFlasher nie wykrywa napędu

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez robsongno, Grudzień 17, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam,

    a więc sytuacja jest tego rodzaju - podłączam wszystko do kupy i chcę przerobić Litka (phat), odłączam tasiemkę lasera i ... JungleFlasher nie widzi napędu pod portem SATA.

    Najlepsze w tym wszystkim jest to, że kiedy tasiemka lasera jest podłączona, wówczas JF poszuka mi sprzęt w przeciągu sekundy.

    Wiecie co może być przyczyną tego stanu rzeczy? Wolę flashować Litka z uprzednio wypiętą taśmą lasera, dlatego też postanowiłem zapytać na forum jak wy to widzicie.

    Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Przełącz w inny port sata . Jeśli masz kilka na którymś jf wykryje bo w biosie zawsze widać.

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  4. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    nie odpinaj tasiemki
    Tasiemkę się odpina na wszelki wypadek kiedy miałbyś kabel zasilający wpiąć odwrotnie(wted napęd jest do wyrzucenia)
     
  5. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Przerabiam napęd poprzez Spider USB Probe, a jako źródło zasilania używam kabelka z konsoli (ten biały) wpinając do niego 3 piny. Zawsze sprawdzam kilka razy czy wszystko jest podłączone ok przed włączeniem zasilania Probe, ale wiecie jak to jest - lepiej się zabezpieczyć z każdej strony (stąd też chęć odpięcia taśmy przed przerabianiem)

    Na pozostałych portach SATA jest podobna sytuacja.
     
  6. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    to zappnij taśmę nie bój się jak kiedyś dawałem do flashowanie napęd to też nie odpinali zostaw jak jesteś pewny nic sie mnie może stać z napędem jak oczywiście wzystko sprawdziłeś 5 razy
    życzę powodzenia i napisz jak poszło

    edit ja flashowałem przez usb probe v3
     
  7. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Flash bez wypinania tasiemki poszedł ok, gry odpalają. Mimo wszystko ciekawi mnie ta kwestia. Gdyby ktoś z was miał jeszcze jakieś sugestię to z pewnością chętnie je poznam.
     
  8. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    PCB do NAPRAWY i laser do wymiany
     
  9. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ale jak wepniesz kabel na odwrót jak ktoś tego nie zlekceważy i posprawdza wszystko to bedzie ok i trzeba tasiemki wypinać;))
     
  10. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Nie odpinam tasiemki, po prostu sprawdzam 3 razy czy jest dobrze podpięte :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum