1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JungleFlasher przy uruchomieniu zawiesza system

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez blackdevil, Wrzesień 13, 2011.

  1. blackdevil

    blackdevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ożarów Mazowiecki
    Tak jak w temacie mam Windows XP SP3 ściągnąłem JungleFlashera i na początku normalnie się uruchamiał przez przypadek zrobiłem reset i od tego czasu przy każdym uruchomieniu następuje zwis totalny systemu nie zależnie czy napęd jest podłączony do PC czy nie.

    Aha i wyłączyłem już RAID i biosie nic nie pomogło.

    Dodam jeszcze że dzisiaj pierwszy raz się zabrałem za przerabianie konsoli wcześniej oddawałem komuś do przeróbki więc jestem trochę zielony choć tutek do przeróbki wydaje się dość prosty gdyby tylko ten uparty soft chciał działać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Otworz rejestr, wyszukaj i usun wszystkie wpisy dotyczace jungle flashera. Mialem kiedys podobny problem.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  4. blackdevil

    blackdevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ożarów Mazowiecki
    Dzięki wielki zadziałało może teraz uda mi się w końcu wgrać LT 1.91 choć mam tylko key.bin jeśli ktoś byłby tak miły i wytłumaczył krok po kroku jak zdobyć dummy.bin byłbym bardzo wdzięczny.

    Aha i mam LT 1.1.
     
  5. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Prawdopodobnie masz dobry plik tylko inaczej się nazywa, mój dla przykładu to Lite-OFW.bin. Wrzuć go do jungle flashera i zobacz czy Ci wyświetli klucz i poda nazwę napędu :)
     
  6. blackdevil

    blackdevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ożarów Mazowiecki
    Nie pasuje już próbowałem. Nie wiem czy dobrze kombinuje czy powinienem w targecie załadować oryginalny FW swój czy ten na który mam przerobiony ? a później manual spoofing izaładować key.bin który mam i zapisać do pliku to co wyjdzie ?
     
  7. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  8. blackdevil

    blackdevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ożarów Mazowiecki
    Nie mogę załadować key.bin tak samo jak ładuje się dummy.bin bo mi wyskakuje że firmware musi mieć 256 kb. Czytałem gdzieś że można stworzyć dummy.bin przy pomocy jungleflasha i key.bin ale nie wiem jak to zrobić
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Do target walnij ixtreme manualspoof zaladuj plik key. Pozniej wgrywasz jak z tym juz sobie ne radzisz daj to komus.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  11. blackdevil

    blackdevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ożarów Mazowiecki
    Wszystko się udało pięknie dziękuję za wszystkie rady.
     
  12. bartle

    bartle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    Podlaczam sie mam problem ze zwisem systemu przy odpalaniu JF 0.1.89, Win 7 x64.
    Odpalam z wylaczeniem cyfrowego podpisywania sterownikow, jako administrator w trybie zgodnosci win xp i zwis:/ Jak odpalam w normalnym trybie rowniez zgodnosc win xp jako admin, wszystko smiga:/ rejestr wyczyszczony ale nie pomaga.
     
Wczytywanie...

Poleć forum