1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Just Cause 2 i eXtreme 5.2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez voximdo, Marzec 28, 2010.

  1. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Otóż niedawno pobrałem sobie grę Just Cause 2, wypakowałem i nagrałem, niestety Xbox nie chciał jej czytać (tj. widział to jako film i pojawiał się napis Xbox 360) , poczytałem trochę o tych wave'ach, jako że mam bardzo starą wersję oprogramowania, czyli eXtreme 5.2 zpatchowałem sobie z wave 4 na wave 2 programem 360WavesPatcher, nagrałem i niestety nic :/ . Miałem ostatnio dłuższą przerwę z nowymi grami na X-a, jednak ostatnią grę, którą nagrywałem jakoś w listopadzie (Fifa 10) - działała bez problemu. Co więc zrobić z Just Cause'em ? Przepatchować na wave 1 albo 3 czy zrobić coś jeszcze innego ?

    Zmarnowałem już 3 płyty i nie chcę marnować kolejnej, dlatego proszę o pomoc, z góry wielkie dzięki.

    PS: No i czy ew. jeśli jest wymagana zmiana wave, to czy mogę go zmienić z tego już zmienionego (na 2) obrazu ?

    Pozdrawiam,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A przepuszczałeś przez abgx ?... może obraz gry popsuty :/
    fifa 10 ma wave chyba 3 więc gra spatch**** do wave 2 powinna bez problemu chodzić :/
     
  4. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poniżej link do screenów z logów od abgx :

    http://i42.tinypic.com/oazyc4.png

    Czyli co wadliwa wersja i ściągać jeszcze raz ?

    No i jeśli mam ściągać jeszcze raz, to od razu pytanie, do jakiego wave zawsze patchować, na moją wersję - eXtreme 5.2 ?

    Pozdrawiam,
     
  5. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    obraz jest dobry bardziej wydaje mi się abyś zmienił soft w napędzie np na extreme 5.3
     
  6. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam wersję od Allstars i wszystko śmiga. Ale radzę Ci, lepiej zainwestuj w nowszą przeróbkę bo jak będziesz chciał coś nagrać to będziesz się tylko męczył :).
     
  7. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Samemu nie znam się zbytnio na przerabianiu, a nie gram znowu tyle czasu żeby po raz kolejny wykładać pieniądze na X-a :/ (w ostatnim roku już 2 razy do naprawy go musiałem wysyłać).

    Czyli nikt się nie orientuje co by tutaj można zdzialać ?
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A nagrywałeś plik .dvd Z tego co wiem to Xtreme otworzy każdy wave (przynajmniej wiem że 5.3 otworzy wszystko)
     
  9. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, był plik .dvd i to z niego nagrywałem.

    I tak sobie myślę, czy ja tego eXtreme 5.3 nie mam, bo jakieś pół roku temu wymieniałem napęd w Xboxie i nie wiem właśnie czy go nie zflashowali do eXtreme 5.3, ale pewien nie jestem.

    Chyba że to może być wina nagrywarki, bo jakieś 2 miesiące temu spalił mi się Lite-On i wymieniłem ją sobie na LG (ale model stary, coś koło 2007 roku, jak dobrze pamiętam). Nagrywam oczywiście na Verbatimach.
     
  10. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak doszedłem, że przy wymianie napędu wgrali mi iXtreme 1.6, jednak przy Wave Patcherze pisze, że gra mi pójdzie jak tylko będzie miała Wave 3, ale jak ją przepat****e do niego to już nie pójdzie :/ Czyli jednym słowem musiałbym wgrać nowszą wersję oprogramowania, bo na tym nie odpalę żadnej gry na innym wavie niż 3 (tj. nie ma możliwości zpatchowania tego do wave 3, aby na iXtreme 1.6 to poszło ?).

    Z góry dzięki za pomoc

    Pozdrawiam,
     
  11. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    1.6 odpala wszystkie wave do wave 3... najlepiej wgraj sobie ns i wtedy wszyskie gry ci wejdą ;)
     
  12. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie znam się na wgrywaniu oprogramowania, także nie będę próbował lepiej :p . A jak z tym Just Causem ? Spatchować go do wave 3 czy i tak nie pójdzie ?
     
  13. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz samsunga to wgrywaj Xtreme 5.3 bo odpala nawet gowno na plycie.
     
  15. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak bym się na tym znał to bym wgrał sobie inne oprogramowanie. Czyli wystarczy zmienić na wave 3 i powinno działać ?
     
  16. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak masz Ixtreme 1.6 to z active.iso powinno wszystko pojsc
     
  17. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepatchowałem sobie na wave 3, no i tym razem gra zaczeła się włączać, ale pojawił się inny problem... Tym razem wyskakuje okienko z informacją o aktualizacji, i po kliknięciu że chcę aktualizować, normalnie idzie pasek postępu, potem X się resetuje, no i przy włączaniu gry po raz kolejny pojawia się okienko o aktualizacji, i tak można kilka razy w kółko... Z kolei jeśli wybiorę że nie chcę aktualizacji to przez chwilę jest czarny ekran, a potem wywala mnie do dashboarda.
     
  18. muniek131

    muniek131 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdów>KrK
    Miałem ten sam problem. Włącz konsolę z przyciskiem synchronizacja pada, aż do pojawienia się dashboarda. Usunie to błędne aktualizacje jak są oczywiście. Potem na pendriva nagraj ściągniętą z neta aktualizacje dashboard, podłącz i zaktualizuj. Problem powinien ustąpić.
     
  19. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Taki spam to normalna z ta aktualizacja z plytki, zgraj na pendrive aktualizacje

    Formatujesz pendrive'a na FAT32 i wrzucasz katalog $SystemUpdate na pendrive'a no i przy wlaczonej konsolce wkladasz pendraka i wyskakuje komunikat o aktualizacjach :).

    Link do aktualizacji:
    http://download.microsoft.com/download/D/1/8/D181EE58-DE70-4484-936B-0E9161CCD6B2/$SystemUpdate_Fall09_8955.zip


    Caly poradnik:
    http://xboxforum.pl/ogolne-f71/aktu...fline-[2-0-8955-0-avatar-updatespy]-7365.html
     
  20. voximdo

    voximdo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje wszystkim za pomoc, w końcu udało mi się odpalić tego Just Cause 2 :)

    Jeszcze raz dzięki ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum