1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Just Cause 3 ze sporymi problemami na Xbox One? Patch jest niezbędny

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Listopad 30, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28175
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]


    Wielkie dzieło Avalanche Studios debiutuje w tym tygodniu i pierwsi gracze zapoznają się z najnowszą historią Rico. Niestety, gra ma podobno spore problemy na konsoli Microsoftu, które w dzisiejszych czasach nie powinny mieć miejsca.

    Twórcy Just Cause 3 nie zajęli się w odpowiedni sposób optymalizacją produkcji? Ekipa NX Gamer wzięła na warsztat wersję na Xboksa One i według opublikowanych danych gra ma problemy z płynnością animacji (liczba fps-ów potrafi spaść nawet do 17), rozgrywka często „rwie”, a im dłużej gramy, tym jest zdecydowanie gorzej…

    Niedogodności pojawiają się również w scenkach przerywnikowych i wczytywaniu kolejnych etapów przygody. Nie jest to jeszcze potwierdzone, ale podobno problemem pozycji jest pamięć RAM, przez którą cierpi cała wydajność gry.

    Jak podają specjaliści te trudności uniemożliwiają przyjemną rozgrywkę, ponieważ w kluczowych scenach fps-y nie możemy nawet marzyć o stałych 30 klatkach.

    Jest to naprawdę zaskakująca wiadomość, ponieważ twórcy zdecydowali się na rozdzielczość 900p dla Xboksa One, co miało pozytywne wpłynąć na optymalizację rozgrywki… Miejmy nadzieję, że studio prędko zajmie się wydaniem kolejnych łatek.



     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Buehehehe :D śmiech na sali. Niech się przyłożą :p bo odstraszą konsumentów :D
     
  4. adam_k27

    adam_k27 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2015
    Posty:
    115
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Problemem nie jest pamięć RAM tylko brak odpowiedniej optymalizacji kodu, i dostosowania gry do możliwości sprzętu, tak aby we wszystkich miejscach gra działała płynnie. Grę wypchnięto na rynek przed świętami, żeby jak najwięcej zarobić. Tytuł zapewne stanie się grywalny dopiero w okolicach świąt wielkanocnych. To samo było z Fallout 4. Do tej pory proponuję bojkotować.
     
  5. Hasted

    Hasted Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Próblem leży niestety w pamięci tam ddr3. Ms tym naprawdę osłabił swój sprzęt. Ptawie Każda gra w porównaniu do ps4 jest albo w niższej rozdzielczości albo w mniejszej ilości fps. ddr3 to przeżytek i dziwię się że ms tak na własne życzenie osłabił sprzęt. Jeżeli się mylę to dajcie przykład gdzie gra x1 przewyższa jakością grę na ps4.
     
  6. Quertin

    Quertin Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    380
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zagorzyce(Rzeszów)
    Dotychczas nie przeszkadzało mi to, że niektóre gry wychodzą w niższej rozdzielczości na XOne, ale na tą grę czekałem lata i okazuje się, że ma problemy z płynnością, mimo gorszej grafiki... Mnie już powoli zaczyna trafiać szlak na to. Nie wiem, kogo za to winić, twórców gier, którzy wciąż nie umieją optymalizować gier, czy Microsoft, który zaprojektował słabszą konsolę, myśląc, że wszystko będzie ok. Nie wiem, czy nie lepiej było kupić PC za 3000zł bez Xboxa, niż mój za 1700zł Na razie wciąż wygoda w przypadku konsoli bierze górę nad wszystkim innym, ale nie wiem, jak długo to zniosę. W niedalekiej przyszłości będę chciał się zaopatrzyć w TV około 55" Jak ta ciągle niższa rozdzielczość będzie wyglądać do cholery?
     
  7. Hasted

    Hasted Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    dokladnie 900 p jestem w stanie przebolec ale juz 720p w star wars to troche malo ... i razi po oczach . to samo z klatkami tomb rider na xone mial 30 fps na ps4 nie stale 60 ... Chivalry: Medieval Warfare to samo na xone 30 na ps4 60 ... czyli xone naprawde nie daje rady ... nie poronuje to xone do pc bo to nie ma sensu bo pc zawsze bedzie "mocniejszy " od konsol i ocenia sie go w innych kategoriach. wiadomo fun przedewszystkim ale jak mi maja klatki do 15 spadac to dla mnie to nie grywalne . szczegolnie w shoterach ...
     
  8. zawiejos

    zawiejos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Przeżyjesz, wygląda bardzo dobrze. Co do gry, to klatkowanie to wina programistów, przypomnę Mad Maxa, który działa 1080p ze sporadycznymi spadkami fps na xone i jest na tym samym silniku co JC3. Lenistwo i tyle a nie słabe ddr3
     
  9. Hasted

    Hasted Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    to sa sporadyczne wyjatki (wiekszosc gier jest w 900p) ... a to dopiero poczatek nowych konsol ... strach pomyslec co bedzie za 1-2 lata . nie chce grac w gta 6 w 720 p albo z okrojona grafika
     
  10. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    O czym ty mówisz? Ddr4 jest dość nowa technologia i jest strasznie droga w porównaniu z ddr3... 90% użytkowników na forum ma w swoich pc ddr3 i nikt nie nazeka, chyba ze ktoś ma high end pc


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  11. Hasted

    Hasted Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    chodzilo mi o rodzaj pamieci zastosowanej w ukladzie graficznym xbox wykorzystuje pamięć DDR3 i jest wolniejsza 3 krotnie niż GDDR5 (ps4).
     
  12. Hasted

    Hasted Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    albo przeczytaj sobie specyfiKACJE ps4 i xone i nie badz fanboyem x1 bo przy ps 4 ssie i nic tego nie zmieni
     
  13. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Ale czy ja powiedziałem ze xbox one jest lepsze od ps4? Pokaz gdzie, proszę. Stwierdzam tylko ze ddr4 jest nowa technologia i malo kto ma wydać 300+€ na ddr4 przy składaniu pc(tymbardziej w konsolach aby wyciągnąć największy zysk) gdy za 100€ możemy mieć ddr3. No chyba ze składasz high end. Uspokuj sie trochę bo siwe włosy Ci wyjdą ;)


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  14. whyduck

    whyduck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proponuję sobie przejrzeć jaki ram ląduje w większości nowych kart graficznych.
    Mowa tu o pamięci układu graficznego, a nie pamięci operacyjnej kompa.
     
  15. Hasted

    Hasted Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    a kto tu mowi cos o pc ... ogrnij sie ... mowie o konsolach ze ms zajebal z ddr3 i tyle . ps4 nie ma takich problemow
     
  16. Quertin

    Quertin Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    380
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zagorzyce(Rzeszów)
    Jak jesteś taki za PS4, to może idź udzielać się na PS forum? Pewnie nawet nie masz żadnej konsoli, a przynajmniej nic na to nie wskazuje, a krzyczysz na lewo i prawo. Mi tu trochę zalatuje fanboystwem. Xbox jest słabszy, ale czy trzeba wszystkim to wmawiać i przypominać w każdym poście. I to na xboxforum?
     
  17. Hasted

    Hasted Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie krzycze tylko pisze , mam xone . nie jestem fanboyem tylko stwierdzam fakty ze xone nie radzi sobie z grami . sam doswiadczylem na wiedzminie ze mocy mu bardzo brakuje , mam x360 od 8 lat i zawiodlem sie po prostu na łanie


    ps.;
    dziwi mnei tlumaczenie ze tworcy dobrze nie przygotowali gry do premiery bo klatki spadaja czy cos tam sie dzieje (tylko na jednej konsoli) czemu zawsze te problemy dotyczna tej samej konsoli
     
  18. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1263
    Punkty za osiągnięcia:
    113

    Ja ~6 miesięcy temu złożyłem sobie PC za ok 4500zł oraz kupiłem także Xbox One i powiem szczerze że jeżelibym wiedział wtedy to co teraz wiem to kupiłbym XO + PS4 i laptopa albo PC za 1000zł max.
    XO dla Forza/Gow/... Ps4 do grania we wszystko a PC do pracy.

    Powiem więcej ten magiczny Dx 12 da wielkie G!

    >>>>>
    Ps. Przestańcie mylić pamięć graficzną z operacyjną.
     
  19. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Nie pamiętasz co sie działo z Batmanem na pc? Dobry kod to dobra optymalizacja. Jeszcze za czasów ps3 i x360 kto zawsze miał problemy z grami ze stajni treyarch czy infinity ward? Ps3, bo dev pisali kod nie poprawnie(stawiam ze ms specjalnie za to dopłacal, choć to moje dywagacje) to samo sie stało z JC3 i kilkoma grami, słaby sprzęt to jedno, kod od developerow to drugie. Poprawne wykorzystanie tych dwóch elementów gwarantuje dobrze działająca grę. Po drugie zachowuj sie trochę, nie rzucaj mięsem na prawo i lewo. Nie jesteś u siebie w stodole.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
    Ostatnia edycja: Listopad 30, 2015
  20. Hasted

    Hasted Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    miesem ? nigdzie nie uzywam ostrych wulgaryzmow jezeli ci o to chodzi , w stodole moze ty jestes nie ja . nie pamietam jakie problemy mial batman na twoim super pc . pamietam za to ze na x360 nigdy nie mialem problemow z plynnoscia w grach jak ma to miejsce teraz. i tyle w tym temacie




    ps : pisanie ze ms zjebal z ddr3 to nie rzucanie miesem na lewo i prawo jak to ujales. to jets forum i kazdy ma prawo powiedziec co mysli . jezeli ci nie pasuje nie czytaj , nie obrazam Ciebie ani nikogo z forum
     
  21. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Po raz drugi przekręcasz słowa. Nigdzie nie napisałem ze posiadam super pc, ani ze xbox one jest lepszy od ps4. A ze nie wiesz jaki Batman miał problem to na ch...usteczke zaczynasz temat na ktory nie masz bladego pojęcia? Dla ciebie nie jest to rzucaniem mięsem a dla mnie jest, pamiętaj ze jesteś na forum nie z kolegami na podwórku. Dziękuje, dobranoc :)


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
    Quertin lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum