1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel compoment a 1080p problem.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Enix, Kwiecień 17, 2009.

  1. Enix

    Enix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich,
    Chciałem się od was dowiedzieć jedną rzecz.
    Kupiłem telewizor Sharp lc-32dh65e Full HD, i wszystko jest ok, prócz tego iż podłączyłem Xboxa 360 dołączonym do zestawu kablem component, i maksymalna rozdzielczość jaką mogę ustawić to 1080i, przy próbie ustawienia 1080p obraz znika tylko w rogu wyświetla się okienko z napisem „component 50hz lub 60 hz” i powraca do starej rozdzielczości, czyli 1080i. I tego dotyczy moje pytanie, czy jest to wina kabla, czy telewizor nie przyjmuje rozdzielczości Full HD przez component?
    I jeszcze jedno pytanie czy na kablu HDMI można ustawić odświeżanie 60hz?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jest to na 90% wina twojego TV, który nie wspiera 1080p po componencie - kup HDMI i będzie ok.

    Co do 60Hz przez HDMI to:
    1. Wyłącz konsolę Xbox 360.
    2. Podłącz przez kabel RGB
    3. Włącz konsolę Xbox 360.
    4. Następnie wejdź w System -> Console Settings -> Display -> PAL settings -> PAL-60 i zatwierdź nowe ustawienia.
    5. Wyłącz konsolę Xbox 360.
    6. Podłącz kabel HDMI.
     
  4. k2c69

    k2c69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z obrazem na xbox elite ixtreme 1.51. Po kilku lub kilkunastu minutach grania ekran strasznie śnieży takie jakby pasy pionowe na całym ekranie. Jak wyjdę z gry o efekt pozostaje na ekranie do czasu ponownego uruchomienia konsoli. Gram na LCD. Testowałem już dwa kable HDMI i jeden componentowy a efekt taki sam. Czy to może być obiaw jakiegoś błędu E? Sprzedawca twierdzi, że to wina telewizora???

    Mam fotki i chętnie podeślę emailem.
    oto co mi się dzieje: http://rapidshare.com/fil...9/xbox.jpg.html
     
  5. macieo111

    macieo111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Witam mam problem kupiłem kabel VGA i na moim LG 37" obraz jest zielonkawy, sprawdziłem kabel na monitorze samsungu i na nim jest wszystko ok czy to jest wina telewizora ?? , mam jescze 1 pytanie gdy podłączam kable HDMI nie ma dźwięku, a jak podepne component jest odświeżanie 50Hz i grac sie nie da. Proszę o odpowiedz bo nie wiem co robić: wymieniać telewizor czy kupowac jakieś przejściówki
     
  6. mar_cin

    mar_cin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ełdezet
    panowie przeciez nie ma czegos takiego jak ustawianie 50/60hz na lcd`ku a co dopiero przez component / hdmi ... (z composite sie zgodze) , a swoja droga to sharpy to straszne padło ... ale nie chce wywoływac wojny wiec skoncze OT
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zobacz w instrukcji TV czy obsługuje 1080p (component, HDMI) Najlepiej podłącz pod HDMI jest lepszy obraz.
     
  8. kevcio23

    kevcio23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co słyszałem to component obsługuje 720p a hdmi 1080p ale na 100% nie jestem pewien.
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Być może ten kabel component co masz obsługuje max. 1080i, podłącz pod HDMI i będziesz miał 1080p
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Component w 99,9 procentach 1ulko do 1080i.Tv przyjmujace po analogu full hd to ogromna żadkość.
     
  11. Maciek757

    Maciek757 Banned

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok
    U mie na component chodzi normalnie 1080p 60hz Mam LG42fullHD z 2009 roku
     
Wczytywanie...

Poleć forum