1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel Component a HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Becuś, Styczeń 17, 2009.

  1. Becuś

    Becuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    286
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam mam pytanie, mam podłączonego x360 kablem Component tym co był w zestawie i mam przełączone na HDTV i tu moje pytanie czym się różnica ten kabel od kabla HDMI? Jest jakaś różnica w obrazie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kris-t-off

    kris-t-off Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w obrazie różnicy nie ma - tez jest HD...
    na Componencie moze byc lepszy dzwięk
     
  4. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Było kilkanaście razy to już poruszane.. Nie chce się szukać ?
     
  5. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z tego co wiem to Component obsługuje max 720p a HDMI 1080p:D
    Ja mam LCD 32 HD i nie kupywałem HDMi ponieważ uwazam ze potrzebny on jest gdy ma sie Full HD wtedy to podstawa a tak nie ma sensu:p
     
  6. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Jesteś w błędzie. Component też obsługuje 1080
     
  7. MiSzCzU

    MiSzCzU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak zrobić żeby było 1080, czy to samo się ustawia?
     
  8. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    nie, masz w ustawieniach konsoli
     
  9. PlusCraftz

    PlusCraftz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Żeby nie zakładać nowego tematu, zadam swoje pytania tutaj.

    Właśnie podłączałem x'a do plazmy 42'' Samsunga, kablem component.
    O dziwo przy przełączeniu na HDTV poszło na rozdziałce 1080i.

    Ale dlaczego jak przełączam na 1080p to telewizor krzyczy, że "tryb nieobsługiwany"?
    Czy do trybu 1080p jest potrzebny już kabelek hdmi?
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A po czym wnioskujesz, że Component oferuje lepszy dźwięk niż HDMI ;) ??

    Xbox.com | Xbox 360 - Xbox 360? Component HD AV Cable Na oficjalnej stronie wyraźnie jest napisane, że component obsługuje 1080p, ale problemem może być tu nie konsola, a TV. Kup kabel HDMI i problem zniknie :)
     
  11. Becuś

    Becuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    286
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mi działa na 1080p przez component więc nie ma sensu żebym kupował kabel HDMI?
     
  12. kris-t-off

    kris-t-off Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    poczytaj jakies forum audio/video to sie dowiesz ze tak jest ;)
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie ma sensu, choć HDMI oferuje niewiele lepszą jakość.

    Możesz podać dokładne linki ?? Jakim cudem sygnał analogowy może być lepszy od cyfrowego ??
     
  14. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Nie może :).
     
Wczytywanie...

Poleć forum