1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel czy może jakis błąd "E..."?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Koziou, Październik 12, 2009.

  1. Koziou

    Koziou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witajcie ;)
    Zwracam sie z zapytaniem, czy ktorys z Was moze mi powiedziec co moze dziac sie z moim X'em? Wersja arcade hdmi z czerwca 2008. Od jakiegos tygodnia i po blizej nieokreslonym czasie gry obraz zmienia mi sie na taki jaki widzicie na screenach pod postem czyli tworza sie paski (?), ktore jak widac zmieniaja nieco kolor, jak dla mnie wyglada to jakby zmienic obrazek 32 bitowy na 8 bitowy. Niekiedy bywa po 5 minutach a niekiedy po 3 godzinach. Wylacze konsole i zalacze za krotka chwile i dziala az do momentu wywalenia ponownie tego samego. Ja upatruje mojego problemu w kablu (kompletny NoName) na linii Xbox <---> monitor LCD od kompa. Jutro jeszcze sprawdze to po podpieciu to telewizora przez HDMI. Jak Wy to widzicie?

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    Może to być wina chipu graficznego .... nie pamiętam nazwy ale na forum już takie coś było opisywane ale daje sobie głowy uciąć.
    Lub tez wina kabla, ale to już mniej prawdopodobne
     
  4. mateusz323

    mateusz323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Koziou

    Koziou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Dzisiaj z rana zagrałem przez HDMI na TV i po ok. 30minutach znowu to samo a przed chwila skonczylem 2 godzinna gre na starym kablu VGA (ktorego posądzałem za ten blad) nic nie "wyskoczyło" i grało sie jak w pierwszym dniu użytkowania X'a, bez zadnych problemow. Nie wiem co to sie dzieje, powoli mysle o sprzedazy X'a...
     
  6. KonBoss

    KonBoss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WaWa
    Wydaje mi się że czeka cie E74/73 :( Jak by był to kabel to od razu było by coś nie halo, ale jak mówisz pojawia się to po jakimś czasie (po nagrzaniu)
    Pytanie moje: A występują może jakiś kropki lub kwadraciki, raz znikają raz się pojawiają bo jak tak (oby nie) to na 100% E74 ...
     
  7. Koziou

    Koziou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Wszystko jest ok, poza tymi paskami, które jak widać zniekształcaja nieco kolory. Oczywiscie mozna spokojnie grac jesli ktos bylby cierpliwy na takim obrazie, tych paskow nie poprzedza jakies zawieszenie konsoli badz buczenie. Wszystko normalnie az do pewnego momentu. Podczas tego błędu(?) tyl konsoli jest naprawde chłodny. Konsola lezy na pudelku zeby odslaniac wszelkie otwory, ma bardzo dobry przeplyw powietrza z kazdej strony.
     
  8. KonBoss

    KonBoss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WaWa
    To może w takim razie coś z wyświetlaczem jest nie tak. Spr może tą VGA lub HDMI na innym pod ręką wyświetlaczu. Jeśli będzie tak samo, Ja na Twoim miejscu wysłałbym na gwarancje do MS (jeśli oczywiście nie zerwałeś plomby). Albo pojechać do jakiegoś serwisu najbliższego i dać im żeby zdiagnozowali usterkę. Tak swoją drogą jeśli chodzi o temp powietrza, to po dłuższym graniu powinno być ciepłe, jeśli powietrze jest chłodne znaczy, że Microsoftowa pasta, siki, breja jakby tego nie nazwać wyschła co prowadzi do ROD'a
     
  9. mateusz323

    mateusz323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mi sie dalej zdaje ze to kabel, pojdz do kolegi sprawdz na jego kablach i tv jezeli dalej nie bedzie poprawy wina X;a :(
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nie to nie kabel,sojrzcie na awatara-troszke dziwne kolorki,nieprawdac?to artefakty,juz powolutku ci pada konsola ^^

    ewentualnie chip HANA,ale to tez konsola pada;p
     
  11. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Konsola to falcon wiec e74 raczej napewno.Też tak mialem
     
  12. KonBoss

    KonBoss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WaWa
    Ślij do M$ ;)
     
  13. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    ja dalej myślę że to wina tego chipa HANA jak miedzianek zapodał w poście
     
  14. KonBoss

    KonBoss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WaWa
    Ja raz widziałem jak "spece" przyciskali mocno chip HANA przy włączanym X (oj gorący był) i mówili że się naprawi w ten sposób :) Może spróbuj ;) (żarcik)
     
  15. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    Nie no nie polecam tego sposobu co kolega wyżej napisał
    albo czekaj aż padnie do końca albo od razu na gwarę albo serwis.
    Ostatecznie na części i nowa zakup
     
  16. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    To może być już końcówka życia twojej konsoli... Błąd Chipu ANA/HANA i prawdopodobnie zbliża się E74. Widać to na załączonych obrazkach. Jak nie masz gwary to najlepiej wymienić samą płytę główna. Wyjdzie taniej a na to samo wyjdzie.


    @Up Mylisz się aby naprawić ten błąd trzeba wykonać tzw Reballing co jak narazie jest nie opłacalne, gdyż trzeba wylutować układy/ układ i dać nowe kule tym razem PB. A pseudo serwisy tego nie wykonają więc jest to tylko strata czasu i pieniędzy.
     
  17. Koziou

    Koziou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    W takim razie już nawet jej nie załaczam, rozsprzedaje ja. Widziałem schodzace konsole z podstawowym okablowaniem za ok 200zł a moja jest taka wpół-przytomna i do tego dojdzie pad, dysk, karta pamieci to moze cos ok 400zł dostane bo chyba calego zestawu nie ma sensu sprzedawac bo jednak dla ludzi byloby to kupno...hurtem i co za tym idzie mniejsza kwota do zaplacenia. Niestety gwara mnie nie obejmie bo raz, ze gdzies podczas remontu zgubiłem paragon a dwa plomba i tak jest zerwana. Moze na swieta beda jakies promocje to nowa wyhacze.
    A tak w ogole to dzieki chlopaki za odzew, smutny dla mnie ale nic nie poradzicie/my. Zaraz "Dziekuje" poklikam ;)
     
  18. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konsola już umarła.
    (HANA/ANA się nie przepalają)
    Poczytaj na forum o cynie bezołowiowej.
    Za jakiś czas czeka cię E74 (oderwanie stopki pod małym chipem GPU)

    Jest to moja 100% diagnoza.
    Pozdrawiam.
     
  19. Gemcia99

    Gemcia99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja mam male czarne punkciki podczas grania co to moze byc.nie we wszystkich grach sie to pojawia bo wypalilem forze3/tekken6/pes2010/nfs shift.i wszystko jes ok.brutal legend/borderlands/call of duty mf2 w tych grach to mi sie pojawia.co to moze byc
     
Wczytywanie...

Poleć forum