1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel do monitora

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PalHajs, Maj 6, 2011.

  1. PalHajs

    PalHajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czym różni się kabel do monitora [VGA] za 10 złotych od takiego "droższego" ?
    Czytając forum doszedłem do wniosku iż na małych rozdzielczosciach typu 15' i 17' nie opłaca się kupowac kabla drogiego'' , czy mam racje?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na kablu za 10 zł to można co najwyżej sie powiesić ze taki syf sie kupiło. Tematów było od ch... ale szukajki użyc to nie łaska.
    Zeby nie było offtopa - kable za 10zł dają niewyraźny obraz, rozmazane cienie wokół postaci i wyblakłe kolory. Drogi kabel nie jest wcale drogi bo za 35 mozna kupić oryginalny od microsyfu
     
  4. karol5589

    karol5589 Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Tak masz zupelna racje. Nie ma sensu do monitora kupowac kabla hdmi. Bo obraz bedzie rozmazany. Najlepszym rozwiazaniem bylo by kupno scepcjalnego kabla do MONITOROW od microsoftu ( cena 40 - 80 ) zl. Mozna zlozyc im zamowienie na stronie. Na hdmi najlepiej sie na tv gra. ;)
    pomoglem. ? Podziekuj. ;)

    Co ty za bzdury pleciesz // Touch!
     
  5. PalHajs

    PalHajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oryginał za 35 zeta? ;o poszukam na allegro.

    @karol5589 nie mam w monitorze wejścia HDMI.
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jezeli masz DVI to kup kabel HDMI-DVI.
     
  7. Żuraw

    Żuraw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    a jak juz podlacza monitor do konsoli wlasnie przez taki kabel HDMI-DVI to obraz bedzie lepszy niz przez VGA??? no i jak wtedy podlaczyc dzwiek?
     
  8. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Jeśli kabel VGA będzie dobrej jakości to nie będzie zauważalnej różnicy między hdmi-dvi.
    Najprostszym sposobem na podłączenie dźwięku w przypadku hdmi-dvi jest rozebranie obudowy kabla composit (w każdym zestawie xboxa). Wtedy przez hdmi przekazywany jest dźwięk (do wejścia dvi w monitorze), a przez composit dźwięk. Następnie wystarczy chinche podłączyć do jakiś głośników i mamy dźwięk :). Z oczywistych względów ten sposób nie działa przy kablu vga...
     
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Lepiej kup HDMI-DVI, cyfrowy przesyl, wiec mozesz sobie pozwolic na tanszy kabel.

    Co do dzwieku to mozesz zrobic tak jak poleca Deep albo kupic AudioAdapter
     
Wczytywanie...

Poleć forum