1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel do obrazu ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez program93, Lipiec 6, 2010.

  1. program93

    program93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , jakim kablem najlepiej poidlaczyc xboxa do tv lcd full hd , xhxe miec jak najlepszy obraz , ostry jak zyletka ;D , do wyboru mam kabel orginalny od konsoli , i mysle nad kable mhdmi , tylko czytalem po necie ze jest roznica w obrazie miedzy orginalnym kablem microsoftu ,a innej firmy , planuje zakupic kabel hama hdmi w cenie do 50zł warto ?? prosze o jakas fachowa pomoc i porade :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Kup jakikolwiek kabel hdmi i będzie dobrze
     
  4. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
  5. program93

    program93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha i w ustawieniach uistawic rozdzialke 1080p czy zostawic 720p ?
     
  6. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mam Full HD i mam 1080p. Nie na HDMI choć taki kabel by mi się przydał.
     
  7. program93

    program93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha ale ja kgrafa fajna , tez mam 40 calkow sony bravia , ale uciebie jest obraz na tym kablu dolaczonym do x360 i ja kobraz ladny , ostry ??
     
  8. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    PremiumPRO Obraz FullHD bez hdmi nie jest możliwy ! Masz co najwyżej 1080i na komponencie.
    program93 bierz jakikolwiek kabel hdmi. Obrazem żaden się nie różni tylko jakością wykonania. Tzn. tańszy może się szybciej zepsuć. Ustaw sobie od razu 1080p (wyższa roździelczość) i 60hz(płynniejsza animacja np. w filmach).
     
  9. program93

    program93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a te 60hz sie automatycznie ustawiaja , bo nie widze gdzie sie to ustawia ?
     
  10. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Tak. Ja mam kabel hd z tesco za 10 zł i 1080i wyciąga więc nawet dobrze ;)
    Telewizor 32 cale
     
  11. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    I tu się mylisz! Mam 1080p. Mam Sony Bravia 40'' Full HD tak jak program93 . Chyba wiem jakie mam ustawienia. Według mnie obraz jest ostry szczególnie gdy na pilocie kliknę SCENE i ustawię GRA.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ja tez na component moge dac 1080p. Nie wiem skad wzieliscie to ze na componencie nie mozna.
     
  13. Niemusz

    Niemusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko kabel hdmi wchodzi tu w gre jesli chodzi o najlepsza jakosc obrazu... a jesli chodzi o cene kabla nie zawsze drogi znaczy lepszy... mysle ze do 50 zl spokojnie kupisz kabel w miare dobrej jakosci :)
     
  14. Wonex

    Wonex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    W Saturnie to koszt około 70 złotych
     
  15. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    a ja mysle ze max 50/60 ;) kazdy sklep ma inne ceny. pochodz sobie po miescie lub po sklepach i na pewno sie cos znajdzie ;P
     
  16. program93

    program93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    PremiumPro ja kto uistawiasz wchodzisz w menu funkcje i tam jest taka funkcja tekst/gra i mam to aktywowac wogole to cod daje bo jak wlacze kanal tv to nie widze roznicy ??
     
  17. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja robię po prostu tak:
    1. SCENE na pilocie.
    2. Zmieniam ustawienie na GRA.
    3. U nie widać różnice na konsoli.
     
  18. Wonex

    Wonex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Wiesz na patrzałem na te kable HDMI w Bydgoszczy tam blisko telewizorów nawet nieźle się sprzedawały :^
     
  19. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    w carrefour kabel hdmi 1,5m kosztuje 9,99 zł <lol2>
     
  20. Wonex

    Wonex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Kabel HDMI w Carrefour za 9,99złotych [LOL x10000000000000000]

    To jakiej to firmy ten kabelek bo trzeba przetestować :/
    Ale mieli pomysł z tym kablem HDMI żeby za 10 złotych ale w Carrefour jest zawsze tanio jeśli chodzi o sprzęt taki [konsole , kable itp.]
     
Wczytywanie...

Poleć forum