1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel do TV z HDMI konsola bez..

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kierone, Listopad 25, 2009.

  1. kierone

    kierone Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Witam!
    Na wstępie proszę o wyrozumiałość.

    Kupiłem w bdb cenie konsolę ale bez kabli itp. Jaki powinienem zakupić kabel aby odpalić konsolę na tv?? (może jest coś takiego jak przejściówka ze zwykłego łącza bez hdmi w konsoli na hdmi i może da się polepszyć jakość obrazu).

    W TV mam hdmi i eurozłącze.

    Nie wiem co jest w konsoli bo dopiero do mnie leci. Wiem ,że nie ma hdmi.

    mogą być numery aukcji na naszym kochanym portalu aukcyjnym

    czy taki kabel będzie dobry?? 814992385
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. kierone

    kierone Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    to jest zwykły kabel VGA do monitora lub do TV LCD z takim wejściem można go kupić za 15zł ,a ta przejściówkę audio w sklepie elektronicznym za 1,50zł można na nim uzyskac każdą dostępną rozdzielczość jaka obsłuży twój monitor lub TV ,ale bedzie to przesył analogowy , ponieważ nie masz HDMI więc to jest dobry wybór tylko kup tańszy :D
     
  6. kierone

    kierone Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    czyli kupując taki kabel?? i kupując przejściówkę dostanę jakość hd lub hdmi na telewizorze? (nie posiadając hdmi lub hd w konsoli?)


    Bo jeżeli tak to po co w konsoli to wyjście skoro można uzyskać taką jakość bez niego

    znalazłem coś takiego:

    Konwerter VIDEO COMPONENT IN/HDMI OUT (1110) (819834153) - Aukcje internetowe Allegro

    klik to chyba jest coś co jest mi potrzebne zgadza się?? Tylko ,że trochę drogie..

    może inaczej. Podajcie prosżę linka do rzeczy ,które są mi potrzebne aby uzyskać najlepszej jakości obraz z mojego xboxa (rozdzielczość) na TV
     
  7. Ohara

    Ohara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Misieq8

    Misieq8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Oryginalnym componetem hd który daje Microsoft do konsol uzyskasz jakość hd. Tez nie mam w konsoli hdmi i korzystam z tego kabla. Kolega wyżej podał link do takowego kabla tylko ze to nie jest oryginalny Microsoftu.
     
  9. smieszek02

    smieszek02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śląskie
    Skoro piszesz że nie masz żadnych kabli i w TV masz złącze HDMI to wydaje mi się, że taniej będzie kupić zwykły kabelek HDMI niż komponent Microsoftu;) ale to tylko moje zdanie jest;p
     
  10. Knoper93

    Knoper93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    rozumiem że xbox połączony z telewizorem (sony bravia 42' full hd) kablem hdmi da lepszy obraz niż zwykły kabel który jest w zestawie. a czy firma tego kabla hdmi ma jakiś wpływ na obraz??
     
  11. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To jak kabel od gitary elektrycznej jeden lepszy drugi gorszy ale dwa spełniają tą samą funkcję.
    Jeżeli masz możliwość to podpinaj przez HDMI.
     
  12. kierone

    kierone Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    o taką odpowiedź mi chodziło dziękuje ślicznie
     
  13. HunterPL

    HunterPL Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sorry że tak pisze jak kupiłes konsolę bez hdmi bez kabli to gratuluje nabyłeś największy chłam w swoim życiu brawo
     
  14. kierone

    kierone Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    dlaczego?? uważasz ,że kupiłem konsolę to największy chłam?? kupiłem konsolę co ma zasilacz 175w więc jest ok. W czym problem??

    za konsolę nigdy nie otwieraną dałem 150zł więc moim zdaniem interes się udał..

    konsola jest przerobiona xtreme..

    nigdy nie podłączana do xbox live więc nie jest zbanowana
     
  15. HunterPL

    HunterPL Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    konsole bez hdmi to wersje przed falconowe więc ich awaryjność jest wielka. Sam taką miałem i autentycznie po 3 tygodniach rodda dostałem 1.5 roku temu kupiłem falcona i żyje do dziś i sprawuje się świetnie czasem lepiej dołożyć i mieć sprzęt nowy i dobry

    a no i jak ktoś sprzedawał bez kabli to pewnie sama zepsutą konsole a resztę akcesoriów na osobnych aukcjach sprzedał

    ale nie mówię nic na zapas proszę cię jak konsola przyjdzie i sprawdzisz daj info czy działa
     
  16. kierone

    kierone Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    zobaczymy co będzie..
    [​IMG]

    to jest wersja falcon bez hdmi (2gie gniazdo) z tego co wyczytałem na forach padł gościowi zasilacz ,a on myślał ,że cała konsola. No nic czekam i zobaczymy.
     
  17. kierone

    kierone Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    42RV635D Toshiba 42" Regza RV635 LCD TVs ICEcat.biz

    oto dane mojego TV, chcę się jeszcze ostatecznie upewnić czy szukam dobrego kabla. :p

    przepraszam za dubel.
     
Wczytywanie...

Poleć forum