1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel do XBox'a pierwszej generacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vlodek2532, Lipiec 8, 2014.

  1. vlodek2532

    vlodek2532 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    kupiłem XBoxa pierwszej generacji z dyskiem 250 GB, jednak w zestawie nie ma kabla do TV. Jaki kabel najlepiej kupić (LED 46 cali). Domyślam się, ze component tylko czy taki od X360 pasuje?
    Mam X360 jednak mam do niego tylko HDMI i nie wie mam jak sprawdzić a na allegro kategoria pierwszego XBoxa leży - nic tam ciekawego nie ma.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mówisz o XBOX CLASSIC ??

    Taki: [​IMG] ??

    Kabel EUROSCART możesz też podłączyć...
     
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Component, ale tylko do Xboxa pierwszej generacji. Inne nie pasują. Niestety zdobycie tego kabla graniczy z cudem. Pozostaje jeszce kabel euro-rgb, który też bardzo ciężko zdobyć.
     
  5. vlodek2532

    vlodek2532 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha czyli mam rozumieć, ze musze się zadowolić czymkolwiek? Tylko, ze standardowych kabli AV jak na lekarstwo. Raczej jako Świeżak nie mam co pytać na forum czy ktoś się nie pozbędzie za opłatą takiego kabla?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma takich kabli. Sam szukam takiego... inaczej trzeba przerobic i wgrac wsad pod vga. Obciąć standardowy kabel i zmostkowac co trzeba dla vga
     
  7. vlodek2532

    vlodek2532 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Masz jakiś poradnik. Kiedyś słyszałem, że można przerobić zwykły kabel composite tak aby uzyskać sygnał component. Czy to prawda ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak trzeba bedzie zakupić koncowki chinch i dolutowac sie w wtyczke composite. Mialem gdzieś schemat jak znajde wrzuce go tutaj
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Chinche,lutownicę i composite mam. Będę wdzięczny za schemat.
     
  11. vlodek2532

    vlodek2532 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. pumkq

    pumkq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    49
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    No i jest kabelek. Kupuj a jak Akir znajdzie schemat to zrobimy componenty :)
     
  14. vlodek2532

    vlodek2532 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widziałem ta aukcje. Chyba jedyna nie licząc jednej używki. Chyba będę zmuszony. Najbardziej mi zależało na kablu EURO bo componet/composite w TV mam zajęty przez PS2. Chinche sobie wezmę chociaz od starych kabli od PS2 bo ich akurat mam w zapasie sporo

    Napisałem tez do it7.pl - często znajdywali rożne rzeczy na magazynach jak ich o to pytałem.

    Ja się chyba zdecyduje jednak na ten
    http://www.amazon.com/Xbox-Component-Cable-Bulk-Packaging/dp/B000E61G4O
    http://www.amazon.com/Xbox-Componen...qid=1404849125&sr=1-3&keywords=Xbox+Component
    http://www.amazon.com/Silver-Plated...qid=1404849125&sr=1-1&keywords=Xbox+Component
    Ewentualnie możemy się umówić na kilka sztuk, żeby wysyłka była darmowa.
    Jak mam dac prawie 40 zł z przesyłka za composite to wole dołożyc do componentu tego Monstera
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To wepniesz przejściówkę z chinch na euro. Dzis nawet nie mialem czasu szukać, lecz pamietam o tym i na pewno odpowiem czy mam
     
  16. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra

    Ale zajefajny ten Monster, ale nic przy nim nie pisze o darmowej przesyłce. Chłopaki może się skusimy. Ile to by wyszło ? Cena 12.08 + 4 dol. za sztukę ?

    Kurczę tak odpalić Xbox Media Center na lcd w 1080 i na tym kablu to by było coś !
     
  17. vlodek2532

    vlodek2532 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rzeczywiście przy tym monsterze nic nie pisze o przesyłce. Pozostałe dwa maja info o przesyłce darmowej od 35$.
     
  18. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    To nic. Przesyłka wynosi 3,99 dol. Uważam, że to okazja. Całość z kablem wyniosłaby ok. 50 zł.
     
  19. vlodek2532

    vlodek2532 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ciągle lepiej niż prawie 40 zł za najtańszy, szitowy, chiński AV.
     
  20. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Vlodek będziesz go zamawiał ? Ja niestety nie posiadam karty także nie mogę go zamówić.
     
  21. mario546

    mario546 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    Kable dodałem do koszyka i nie ma możliwości wysyłki do Polski.Kable można kupić na tej stronie AliExpress.com - Online Shopping for Electronics, Fashion, Home & Garden, Toys & Sports, Automobiles from China. w większości ofert powinna być dostępna darmowa wysyłka.
     
Wczytywanie...

Poleć forum