1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel Ethernet i internet radiowy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez pepsi988, Kwiecień 22, 2013.

  1. pepsi988

    pepsi988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Po raz kolejny zakładam temat ponieważ w poprzednim nie uzyskałem odpowiedzi.Posadam internet radiowy z PpoE(miniport WAN). Podłączam kabel ethrenet i robię wszystko jak tutaj : Łączenie z usługą Xbox LIVE za pomocą komputera z systemem Windows | Podłączanie konsoli Xbox 360 do komputera z systemem Windows - Xbox.com
    I przy testowaniu połączenia nie przechodzi przez test sieci. Nie wiem co robię nie tak możę nie to połączenie udostępniam innym użytkownikom (udostępniam Połączenie sieci bezprzewodowej,jest to mój internet,a może to nie jest to).Na prawdę proszę o pomoc.Dodam że przy kompie po podłączeniu ethernetu do xboxa migają 2 światełka czerwony i żółty. Nie piszcie takiech postów jak "Kup Access Pointa i po problemie",ponieważ na razie to nie wchodzi w grę. Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Czy komputer wykrywa ze podlaczyles przewod ?
    Jaki masz przewod, prosty czy krosowany ?

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  4. pepsi988

    pepsi988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie w tym problem że nie wykrywa.A jaka jest różnica między kablem krosowanym a prostym.Dodam że kabel nie idzie przez router tylko wprost do konsoli od kompa.
     
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To zrob udostepnie lub mostkowanie polaczenia. Ustawienia na xie auto.
     
  6. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Zyly w przewodzie sa zamienione pomiedzy koncowkami 1z3 i 2z6. Zalatw sobie taki przewod, reszte robisz wg. Tutoriala.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  7. pepsi988

    pepsi988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak robię mostkowanie to rozłącza net,a udostępnić to które połączenie port ppoe czy połączenie sieci bezprzewodowej? Bo kabla w ogóle nie wykrywa.
     
  8. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Na kablu prostym tego nie zrobisz.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  9. pepsi988

    pepsi988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha,czyli w sklepie mam powiedzieć żeby dali kabel ethernetowy krosowany?
     
  10. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Dokladnie.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  11. pepsi988

    pepsi988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Zamykam
     
Wczytywanie...

Poleć forum