1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel ethernet problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pepsi988, Kwiecień 20, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. pepsi988

    pepsi988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Chciałem podpiąc xboxa pod neta poprzez kabel ethernet(nie przez router lecz bezpośrednio pod kompa). I mam problem otóż komputer nie wykrywa w ogóle kabla.Swiecą się tylko 2 lampki przy wejsciu czerwona i żółta a przy xboxie nic nie świeci.Naprawdę proszę o pomoc ponieważ jestem zielony w tych sprawach.Powinno wyskoczyć połączenie lokalne a nie am go w ogóle.Na xboxie niby wykrywa kale bo jst taki "ptaszek: przy połączeniu przewodowym.
    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
  4. pepsi988

    pepsi988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra udostępniłem sieć i wgl. Ale przy tescie wyskakuje błąd adresu ip.
     
  5. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Kup sobie jakis ruter najtanszy z AP na allegro nie zaplacisz wiecej niz 50zl a nie tak rzezbic raz ze komp dwa ze firewall i antywir pewnie blokuje i nie ma to racji bytu w przelozeniu na rachunki za prad.

    Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2
     
  6. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Musisz mieć kabel krosowany do podłączenia po LAN, poza tym najlepiej na sztywno ustawić ip i maskę. Najwygodniej jest zainwestować w router i wszystko na nim poustawiać :)
     
  7. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum