1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kabel ethernetowy-problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez michanow, Styczeń 7, 2010.

  1. michanow

    michanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam dziwny problem z kablem ethernetowym, ale pojedynczo:
    -mam liveboxa w jednym pokoju, a xboxa oraz dekoder od telewizji tp w drugim
    -aby telewizja działała potrzebne nie tylko jest podłączenie do anteny, ale również kablem ethernetowym do liveboxa
    -kabel, ethernetowy, który był w zestawie z dekoderem jest za krótki, więc kupiłem 10 m kabla od goscia, który sam go zrobił (skręcił)
    -dekoder działa, ale później kupiłem x'a i myślałem, że tylko przełożę wtyczki z dekodera do pudła i będę śmigać na xbl, ale tak nie jest, xbox kabla nie widzi
    -następnie wziąłem x'a do pokoju z liveboxem i podłączyłem tym krótkim oryginalnym i xbl działało
    Teraz mam pytanie jaki muszę kupić kabel, aby działał z x'em? Co to wogóle znaczy prosty, krosowany i ta cat 5e co to jest, aha i czy ten się nadaje??
    Kabel sieciowy UTP cat.5e RJ-45 LAN Ethernet w 24h (875890174) - Aukcje internetowe Allegro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michanow

    michanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. St3fanek1

    St3fanek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wieden
    Kolego przejdz sie do jakiegos sklepu komputerowego i popros o zrobienie kabla do neta ... nie stety nie pamietam czy to prosty czy krosowany ale wydaje mi sie ze krosowany, mialem ten sam problem co ty:)
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jesli od xboxsa do liveboxa to prosty
     
  6. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A xbox-komp to MUSI być krosowany? czy da się w kompie poprzestawiać?
     
  7. ZigUS

    ZigUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    prosty musi być
     
  8. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    prosty w xbox-komp? nie sądzę
     
  9. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    X360 - PC połączenie musi być zrobione przy użyciu kabla skrosowanego , a nie zwykłego ethernetowego .
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    komputer -> komputer (czy tam komputer -> xboxs to bez znaczenie) to cross

    komputer (xboxs) -> router - prosty
     
Wczytywanie...

Poleć forum