1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI 15 metrów ???:)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Abram_2006, Luty 22, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Abram_2006

    Abram_2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    POLSKA
    witam

    Posiadam konsolkę xbox 360 i tv 40 cali full hd moj problem polega na tym że na komodzie nie ma miejsca na konsole muszę kupić kabel HDMI 15 metrów żeby podłączyć I tutaj moje pyt. czy nie stracę na jakości obrazu przez ten kabel 15 metrowy


    oto kabel który chce kupić

    http://www.allegro.pl/item919706643_kabel_hdmi_hdmi_15m_gold_filtry_1_3b_full_hd_gw_fv.html#gallery
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    w sumie to przesyl cyfrowy wiec nie powinienes stracic na jakosci
     
  4. mureek

    mureek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    yyyyy
  5. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    możesz stracić zależy od jakości kabla.
     
  6. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    obraz albo jest albo go nie ma w ogóle,przy sygnale cyfrowym jakość kabla nie ma takiego znaczenia
    jednak słyszałem ,że przy większych odległościach stosuje się wzmacniacze sygnału do kabli HDMI
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Przy tej odległości juz jakość kabla ma jakieś znaczenie
     
  8. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
  9. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Kabel jest ok, ma filtry wiec nie powinno byc problemow.
     
  10. patrykkorsyka

    patrykkorsyka Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Korsyka(Francja)
    Lepiej dostaw cos obok TV na X o taki kabel latwo zachaczyc kuzyn z PL zachaczyl o zwykly i po X
     
  11. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    sklep RMS ??? to niestety nie jest obiektywne źródło. Sami prowadzą sprzedasz kabli i lubią wciskać za 300-400zł super-hiper 2-3m hdmi :D


    Abram_2006@ Masz do wyboru:
    - zaryzykować i kupić kabel z aukcji.
    - dwa kable po 7m i do tego wzmacniacz sygnału(lub od razu jeden kabel 15m z wbudowanym wzmacniaczem)
    -przesunąć konsole bliżej telewizora
     
  12. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Ja za swój kabel około 1,5 m dałem około ~~100 złotych :)
    Tutaj widzę 15 metrów kabla za 70 złotych, uważam, że raczej stracisz na jakości ale nie jestem pewny na 100%
    pzdr
     
  13. JeDaj

    JeDaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam kupiony z rok temu kabel HDMI 10m, którym mam podłączonego komputera z TV. Kosztował 40zł :p Jakość - świetna. Nie siedzę przy TV 1m i nie szukam pikseli, przekłamań i innych rzeczy. Po prostu używam. Sądzę, że spokojnie możesz inwestować w kabel. Pytanie tylko czy pad będzie łapał zasięg przy takiej odległości :p
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  15. X-Zone

    X-Zone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2007
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też mam 15metrwy kabel tylko że nie pod Xobxa a pod odtwarzacz Bluray bo mam rozdzielony sygnał na 2 pokoje (jeden 2m a drugi 15m) i powiem szczerzę że jak dla mnie to nie ma różnicy :)
     
  16. JeDaj

    JeDaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A jak nie widać różnicy to po co przepłacać? ;P
     
  17. Abram_2006

    Abram_2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    POLSKA
    ok dzięki za pomoc wszystkim Temat zamknięty :)
     
  18. mureek

    mureek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    yyyyy
    w hdmi nie ma roznicy jaki kabel! nauczcie sie w koncu ze tu SYGNAL LECI CYFROWO, wiec jak ktos pisze glupoty ze ma kabel za milion piecset sto dziewiecset i jest ********* sygnal to przeplacil ********** bo na najtanszym mial by ten sam sygnal i kase na piwo, ale jak kto lubi
     
  19. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    W HDMI jest roznica jaki kabel.
    Niektore kable maja ograniczona przepustowosc i nie potrafia przesylac fullhd.

    Poczytaj sobie o standardach HDMI
     
  20. wrobel01

    wrobel01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dlugos ma znaczenie - tak samo jak tanie i drogie kable.
    tanie kable sa gorszej jakosci -czesto sie zalamuja,przerywaja,znieksztalcaja kolory/obraz . Najlepsze hdmi kupisz za 60-140 zl i nie powinny byc dluzsze niz 2,5 m
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum