1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI a 50Hz

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mosakPL, Marzec 20, 2011.

  1. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Siema. Dotychczas miałem podłączonego Xboxa kablem dołączonym do zestawu (Scart) i ustawione na 60Hz. Wczoraj kupiłem i podłączyłem kablem HDMI i w ustawieniach wybrałem 720p. Konsola wyświetliła komunikat, "zmieniono częstotliwość odświeżania na 50Hz, czy obraz jest wyświetlany poprawnie?" Kliknąłem na tak, i jak dobrze rozumiem, mam ustawione odświeżanie na 50Hz, czyli gry, które wymagają 60Hz nie będą działać?
    Jak przestawić na 60Hz, bo w ustawieniach nic takiego nie mam?

    Czy mogę mieć problem z grami, które wymagają 60Hz?
    Daje dziękuję!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    niektóre gry na 60 hz nie będą działac. te opcje masz w ustawieniach, nie pamietam dokładnie gdzie, ale na pewno coś z ekranem/rozdzielczością.
     
  4. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Aby zmienić na 60Hz lub odwrotnie musisz zmienić kabel na composite :)
    Po zmianie na 60Hz i po podłączeniu kabla HDMI jak jeszcze raz wyświetli Ci się komunikat:
    "zmieniono częstotliwość odświeżania na 50Hz, czy obraz jest wyświetlany poprawnie?" naciśnij NIE :)
     
  5. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Wiecie co, sprawdziłem przyciskiem info na pilocie i mam 60Hz w dashu, 60Hz w grze (każdej). A 50Hz jest tylko przy komunikacie:
    "zmieniono częstotliwość odświeżania na 50Hz, czy obraz jest wyświetlany poprawnie?".
    Klikam Tak i dalej mam znowu 60Hz. Czyli wszystko ok?
    A co oznacza na pudełku z grą napis "60Hz only"? Że odpali TYLKO w 60Hz, czy jest możliwość, aby odpaliła w 50Hz?
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak only to only :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum