1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kabel hdmi a "buczący" telewizor

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez rosolak100, Luty 22, 2010.

  1. rosolak100

    rosolak100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    mam pewien problem mianowicie kupiłem sobie ostatnio kabel hdmi i jak podłącze nim konsole do tv to telewizor zaczyna podczas grania "buczeć" ktoś wie zczym to może być związane.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zozozl

    Zozozl Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bajki
    Może kupiłeś jakiś uszkodzony kabel ??
    Sprawdź na innym telewizorze
     
  4. Pawex09

    Pawex09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krasnobród
    nie koniecznie jest to wina kabla problem może leżeć w tv sprawdz czy na innym kablu też tak sie robi
     
  5. rosolak100

    rosolak100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    udało mi się pożyczyć inny kabel i nadal "buczy" jeżeli to wina telewizora to co zrobić (oprócz kupowania nowego HA HA HA)
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gwarancja lub serwis
     
  7. Pawex09

    Pawex09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krasnobród
    jeżeli masz inne wejscia hdmi to zobacz czy na nich nie buczy mozesz miec uszkodzone wejscie
     
  8. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    Wydaje mi sie, że to wina telewizora, miałem kiedyś coś takiego na moim starym kineskopie.
     
  9. alan1008

    alan1008 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdź czy ten kabel hdmi nie leży gdzieś obok innych kabli jeśli tak kładź go dalej od nich (inne kable zakłócają sygnał hdmi i dlatego tak jest)
     
  10. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Kable są ekranowane więc nic ci nie zakłóci. Masz gniazdo z bolcem i instalacje 3 przewodową? Problemem twoim jest pewno brak uziemienia co powoduje wzbudzanie się i buczenie.
     
  11. rosolak100

    rosolak100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    telewizor jest lsd i sprawdzałem inne wejście hdmi i tez buczy a gniazdko mam zbolcem wiec raczej to tez nie winna instalacji
     
  12. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    bolec może być na "chama" podłączony pod neutrala lub kaloryfer :p co nie daje 100% uziemienia.

    kable 3żyłowe zakładane są dopiero od 1993, wiec jeżeli masz starsze mieszkanie i nie miałeś remontu instalacji elektrycznej to prawdopodobnie w gniazdku są tylko 2 żyły
     
  13. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Dokładnie, starsze instalacje mają PE podłączone do N, więc powinno też wystarczyć. Tak samo np jeżeli mamy kabel zasilający odbiornik bez miejsca na bolec. Miałem tak we wzmacniaczu, którego obudowa nie jest uziemiona. Połączenie audio PC-wcmaczniacz, pc nie uziemiony. Wzmacniacz kopał prądem i buczały głośniki do czasu aż obudowe uziemiłem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum