1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI a dźwięk

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Zernat, Styczeń 3, 2010.

  1. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Dziś jadę po nowy monitor. Ma on FULL HD i wyjście HDMI. I tak sobie myślałem ... Przecież HDMI cyfrowo przesyła dźwięk i obraz prawda ? Ale po co mi dźwięk w monitorze skoro tam nie ma głośników ... Czy moje rozumowanie jest dobre ? Jeżeli podłączę przez zwykły HDMI to będę miał tylko obraz. A żeby mieć obraz i dźwięk to musiałbym kupić ten oryginalny kabel od M$ razem z miejscami na te 2 chinche od dźwięku tak ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze monitor ma wyjscie dzwieku na jacka. jaki to monitor??
     
  4. jameshomer

    jameshomer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kambodża
    Jak twój monitor ma wyjście na słuchawki to możesz za pomocą tego wejścia podłączyć pod jakiś wzmacniacz za pomocą przejściówki. Ja tak mam zrobione, tylko, że dźwięk stereo.
     
  5. lorakus

    lorakus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolego, ja rozwiazalem to w ten sposob (bylo o tym na forum). Podlaczasz kabel HDMI do monitora i jednoczesnie podlaczasz za pomocą standardowego kabla Composite AV z zestawu swojego xa do zestawu audio jaki tam posiadasz. Oczywiscie koncowke tego drugiego trzeba odpowiednio 'rozebrac' z plastikowej obudowy, bo inaczej nie zmiesci się obok HDMI. Pozdr
     
  6. Ellipsis

    Ellipsis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ,a czy podlaczajac do amplitunera xboxa tylko kablem hdmi uzyska sie jakis dzwiek?
     
  7. biskent94

    biskent94 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań
    sprobuj to sa 3 min podlaczania a nic Ci sie nie stanie jak sprobujesz ;))
    I po co piszesz takie bezsensu posty??
    dźwięk będzie zwykły stereo
     
Wczytywanie...

Poleć forum