1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI + Composite ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Keenzoo, Czerwiec 3, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Keenzoo

    Keenzoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam wszystkich

    Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem konsoli Xbox 360 i mam problem :)
    Posiadam monitor LCD 26" Samsung T260 (bez głośników) i do niego podłączam konsole poprzez kabel HDMI->HDMI (1080p). Wszystko pięknie działa, lecz jak wspomniałem monitor nie ma głośników.
    Przeczytałem wiele postów i podobno drugi kabel composite (3x czinch) powinien dać mi możliwość podłączenia tylko sygnału audio.
    Jednak kiedy podłączyłem 2kable naraz (HDMI+composite) to nie wyświetla się wogóle żaden obraz. Przejrzałem wszystkie możliwe tryby pracy i nadal nic...

    Bardzo was proszę o pomoc.
    Z góry dziękuje...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Booster1987

    Booster1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dresden,Niemcy
    Bo nie mam takiej mozliwosci podłączenie dwóch kabli na raz...albo Composite albo HDMI...
     
  4. Keenzoo

    Keenzoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jesteś pewny ? jest nawet kilka tutoriali w sieci jak ściągnąć plastikową obudowę z kabla AV, tak żeby nie zasłaniała ona wyjścia HDMI. Pytałem już innych i też to potwierdzają.
     
  5. Booster1987

    Booster1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dresden,Niemcy
    no to takich rzeczy nie praktykowałem...
     
  6. Keenzoo

    Keenzoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    i dalej :
    .
    Proszę o opinie osób, które korzystają z takiego połączenia.
     
  7. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
  8. Keenzoo

    Keenzoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @ bliss
    Zrobiłem właśnie tak jak na tym filmiku z youtube ("rozłożyłem kabel") ale po podłączeniu 2kabli naraz nie wyświetla się nic.

    Pomocy :)
     
  9. przeo0709

    przeo0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
  10. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jest takie połączenie możliwe bo sam takiego używam z tego względu iż zakupiony kabel Dragon VGA daje kiepską jakość obrazu czcionek -nie wiem jak jest w przypadku oryginalnego kabla i tu proszę o odpowiedź

    Mój patent to przecięcie osłony kabla HDMI-DVI a dźwięk mam z oryginalnego kabla, w końcu lepiej rozciąć ten za 20zł niż org. Microsoft :D
    [​IMG]
     
  11. Keenzoo

    Keenzoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam dokładnie tak samo podłączone jak the-man i nie wyświetla wówczas u mnie żadnego obrazu, ani z HDMI (obrazu) i z Composite (tylko dźwięk).
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum