1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI-DVI i monitor bez HDCP

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez adidas2009, Luty 16, 2010.

  1. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Kabel HDMI-DVI monitor HDCP

    Mam problem, otoz kupilem kabel HDMI-DVI i podlaczajac do monitora nie wyswietla on obrazu, bylem przekonany ze moj monitor wspiera HDCP bo jest naklejka nawet. Wie ktos moze co zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Podaj model monitora.
     
  4. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jaki standard kabla? mi np na starym dosyc kablu HDMI-DVI nie chcial chodzic TV (monitor chodzil) kupilem kabel 1.3b i wszystko smiga. sprawdz na innym kablu.

    sprawdz tez czy nie masz za wysokich ustawien dla monitora chyba ze wspiera full HD to co innego.
     
  5. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Blad w nazwie tematu byl, poprawilem bo monitor ma HDCP.
    Moj blad to byl, jak podlaczalem konsole do TV to ustawilem zeby nie wykrywal innego ekranu hehe, ale ogarnąłem to i przestawilem, teraz wszystko dziala, dobry obraz, ze starego kabla VGA zrobilem adapter audio i git :D. Full HD 1980x1080 odpala normalnie ale jest rozciagniety obraz, to monitor 22" wiec 16:10 i na natywnej rozdzialce sa paski - czyli jest normalny obraz :p (1680x1050) ;).
    Dzieki chlopaki za probe pomocy ;).
    P.S. Bardzo dobry obraz, ale i tak nie przebija kabla VGA od MS.
     

Wczytywanie...

Poleć forum