1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kabel HDMI>DVI pomocy

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez prolo3, Październik 1, 2009.

  1. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    kupiłem na allegro kabel HDMI > DVI , podłączyłem wszystko (hdmi do xboxa a dvi do monitora) i było ok obraz działał 1650 na 1050 w 60Hz , ale z mojej głupoty zachcało mi się pobawić w ustawieniach i (po podłączeniu przez hdmi pojawia się jakas nowa opcja) była włączona, no to musiałem zobaczyć i ją wyłączyłem, gdy kliknąłem pojawił się komunikat, że obraz nie może być wyświetlany w 50Hz dałem ok i pojawił się komunikat, że konsola musi być zresetowana dałem ok i konsola się zresetowała wszystko ok ale NIE MA OBRAZU NA MONITORZE :( dżwięk jest w głośnikach ( przez komponent ) a na monitorze miga komunikat 'OUT OF RANGE' pomocy! dodam że kabel napewno działa bo diody się 'kręcą i xbox się włancza' i jest dżwięk (słysze że jest menu i można normanie chodzić) a kablu VGA i commposite wszystko jest normalnie - pomocy - :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cezarPL

    cezarPL Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podlacz konsole do telewizora i przywroc ustawienia fabryczne.
     
  4. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    hmmm a jak mam przywrucić ustawienia fabryczne
     
  5. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Odznacz to co zaznaczyłeś, a najlepiej ustaw taką rozdzielczość na jakiej konsola pracowała z monitorem.
     
  6. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    @up - nic nie pomaga :( natomiast po podłączeniu normalnie vga wszystko działa ale ' ukryte opcje' nie działają a po podłączeniu HDMI dalej nic nie ma
     
  7. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    opisz jaką opcję w Xsie przestawiłeś i podaj model monitora
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tez tak mialem
    pewnie wylaczyles opcje "wyjryj automatyczne wykrywanie" czy cos takeigo
    zapamietaj sobie ktora to pozycja i wlacz na "ciemno" jak bedziesz mial podlaczone przez hdmi.
    cos w stylu
    na maksa w prawo (rb az usłyszesz dzwiek)
    3 x A (zeby wejsc w opcje wyswietlacz)
    i tam bodajze 3 lub 4 opcja w dol
    klikasz A pozniej jescze raz zeby podwierdzic i powninno zalapac
     
  9. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    hmm... Czyli jak połączasz pod monitor xboxa kablem HDMI DVI to po zmienieniu opcji grafiki na wyższą nie wyświetla Ci obrazu? Spróbuj odłączyć kabel HDMI DVI od xboxa i podłączyć ponownie i odpal pierwszego xboxa, później monitor!
     
  10. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    OK, już śmiga w ciemno ustawiłem :) - niech nikt się nie bawi w ustaweniach tak jak ja
     
  11. Metaborg

    Metaborg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wczoraj miałem identyczna sytuacje.

    Powędrowałem trochę po google i znalazłem rozwiązania problemu :)

    Odpalasz konsole przez pada (guide button).
    W momencie jak się zaświeci na padzie lampka z numerkiem 1, która oznacza że jesteś zalogowany jako użytkownik (pierwszy użytkownik)(świeci ciągle a nie miga) wciskasz na padzie Y po czym wciskasz RT (ciągle trzymając Y) i po kilku sekundach konsola się włącza ponownie ze zresetowanymi ustawieniami ekranu.
     
  12. meczek

    meczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    273
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    wlkp
    To ja trochę inne pytanie. Mam X'a podłączonego do monitora kablem hdmi z przejściówką na dvi. I w opcjach mam do wyboru tylko rozdzielczości, nie ma tych związanych z hdtv co mam podłączając bezpośrednio pod tv, tak powinno być?
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  14. zniwi123

    zniwi123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    wlasnie chcialem napisac to samo ale mnie uprzedziles ;]
    tez kiedys ta opcja mi sie przydala
     
Wczytywanie...

Poleć forum