1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI -DVi + przejściówka na d-sub

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez sebiusz, Luty 5, 2009.

  1. sebiusz

    sebiusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Ostatnio kupiłem taki kabelek na allegro

    Xbox360 Kabel HDMI - DVI 2 metry 1.3b ! VEGA ! (534117402) - Aukcje internetowe Allegro

    Ale nie spojrzałem, że nie mam dvi w moim monitorze (ASUS VW198S 19)


    Więc dokupiłem jeszcze taką przejściówke

    PRZEJŚCIÓWKA DVI na D-Sub WYSOKA JAKOŚC THOMSON (540883424) - Aukcje internetowe Allegro

    Niestety gdy wszystko podłącze monitor wogóle nie reaguje na xboxa :/

    Wiecie może dlaczego to nie działa ? Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. przemasand

    przemasand Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dygowo
    To podłączenie i tak nie ma wiekszego sensu bo nie ma dzwieku :mad:
    trzeba kupic kabel vga+ 2x czincz
     
  4. przemasand

    przemasand Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dygowo
  5. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Taa, kup VGA i przejściówkę m jack na głos(do chinczy) :)

    Kabel HDMI-DVI leży u mnie bezużyteczny.
     
  6. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    Człowieku najpierw kupujesz kabel a potem dopiero patrzysz jakie masz wejścia w monitorze :) ,w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem będzie kupno kabla vga ale odradzam ci tanie kable poniżej 50 zeta najlepiej poszukaj Big-Bena bo w przypadku sygnału analogowego kabel ma ogromne znaczenie.
     
  7. przemasand

    przemasand Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dygowo
    ja mam dvi w monitorze ale co z tego jak nie mam dzwieku:( a jeszcze lepsze jest to ze, kupilem na allegro kabelek vga wplacilem kase i konto zostalo zawieszone
     
  8. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    z tego co przed chwilą wyczytałem na innym forum, to będzie działać jeśli mam możliwość przełączania między component i dvi ( co mam ) sprawdzę jutro ( pożyczę od kumpla złączkę ) i dam znać, czy obraz rzeczywiście jest czarny

    EDIT:: miałeś rację, poddaje się jak mam połączyć xboxa z monitorem jeśli NIE MAM wejścia vga w monitorze, a mam dvi ?
    Może kabelek z vga i przejściówką vga->dvi do monitora ?
     
  11. uncle jajusz

    uncle jajusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    vga = sygnal analogowy
    dvi = sygnal cyfrowy
    Wiec wchodzi tylko w gre hdmi - dvi
    Sam bede musial tak zrobic poniewaz po kablu vga przy wyzszej rozdzielczosci niz 640x480 mam troche rozmazany obraz
    A glos mozesz uzyskac juz z tego kabla co kupiles tzn vga + 2 chinche > przejsciowka minijack
    Pozdrawiam

    Dopiero zauwazylem date postu wyzek :D ale moze innym pomoglem
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    dvi wcale nie musi byc cyfrowe, jest wiele wersji kabla dvi
     
Wczytywanie...

Poleć forum