1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kabel HDMI i dźwięk

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Skuska, Luty 27, 2009.

  1. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Chciałbym się dowiedzieć, czy jak podłącze kabel HDMI do konsoli i kina domowego, to czy będę miał dźwięk 5.1 w Dolby Digital.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Ponawiam pytanie.
     
  4. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napisz konkretnie jakie masz kino domowe i jaki tv oraz jakie posiadają wejścia/wyjścia ( inaczej nikt nie jest w stanie ci odpowiedzieć )bo w konsoli masz tylko jedno hdmi.
     
  5. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    tak bedziesz mial mdzwiek 5.1
    dla lepszego efektu polecam kabel optyczny ja tak mam i jest zaje.....e:)
     
  6. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kablem optycznym na 100%

    ale HDMI to ja bym nie był taki pewny, ja mam telewizje N i też mogę podłączyć do KD przez HDMI a jednak dźwięku DD5.1 nie ma ;P podłącz sobie lepiej HDMI do TV a optycznym do KD

    ja mam N z KD optykiem i wszystko śmiga pięęęknie :]

    kabel optyczny to nie jest aż tak duży koszt żeby sobie kasy żałować, tym bardziej że po podłączeniu X'a z KD i tak potrzebujesz drugiego kabla HDMI zeby podłączyć TV ;]
     
  7. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Telewizor ma 1 wejście HDMI, 1 wejście PC, COmponent i 2 wejścia Smart Link. Kino domowe mam lekko mieszane, DVD i głośniki są od 1 kompletu, a subufer od 2 kompletu tej samej firmy. Tylko że ten subufer był w zestawie z nagrywarką DVD, więc posiada takie same wejścia co DVD. Tata jakoś poucinał kabelki, i DVD z głośnikami działa z subuferem. DVD ma wejście HDMI, a subufer wejście optyczne. Mam kabel VGA, więc podłącze go do telewizorka i mam HD, tylko że ten kabel nie ma wejścia optycznego, więc tylko kabel HDMi mogę podłączyć do kina domowego. A ma ktoś moze podłączonego Xboxa do kina domowego kablem HDMI?
     
  8. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    więc...
    po co subowi optyczne wejście zapewne masz jedno z tańszych kin domowych z plastikowymi głośnikami, wejście optyczne możesz mieć w tym pseudoamplitunmerem z dvd ( nadal nie podałeś modelu tego sprzętu na którym dajesz głośność )
    jeżeli to jest same dvd to nie ma w nim wejścia HDMI możesz mieć w nim ( jeżeli to pseudoamplituner) jedynie wejście optyczne i stereo cinch (te Cie nie obchodzi jeżeli chcesz mieć dzwięk 5.1)
    jeśli już ta opcja by wyszła to tak jak piszą wyżej HDMI to TV ( wiadomo cyfrowy sygnał jest lepszy od analogowego VGA) a dźwięk optykiem do KD

    i jeszcze raz napisz jaki model jest tego kina domowego lub jeśli to jest dvd + głośniki 5.1 to jakie są tam wejścia ( nie myl wejścia z wyjściem, z tyłu powinno być opisane in/out)
    sorry ale jasnowidzem nie jestem a opcji podłączenia jest dość dużo
     
  9. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Telewizor Sony Bravia KDL 32V2000
    DVD Pioneer xv-dv360
    Subufer sx-sw606
    To było kupowane około 2 lata temu i było jednym z lepszych sprzętów na rynku. Głośniki oczywiście drewniane:)
     
  10. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Ogólnie kino domowe miało być normalne, ale sklep się pomylił i dał inny subufer. Został ten, bo miał większą moc.
     
  11. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    po 1:edytuj posty a nie piszesz 2 pod soba
    po 2:niebedziesz mial dzwieku w DD
     
  12. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Dzięki za trud.
     
  13. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no tak jak napisał kolega:
    twój sprzęt posiada jedynie wejście analogowe dźwięku.
     
  14. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    A czy dźwięk będzie dochodził z 5 głośników przez kabel HDMI?. Bo jak podłączam przez kabel VGA to dźwięk jest przez 2 głośniki. Bez DD
     
  15. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    możesz poszukać w KD jakiejś opcji typu dolby pro logic która dźwięk 2ch przemieni w magiczne 5.1 ;d nic innego Ci nie pozostaje
     
  16. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Twoje hdmi w dvd to tylko wyjście na tv
     
  17. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mój amplituner sony też ma wejścia 2xhdmi, 2xcomponent, kilka kompozytów i dwa wyjścia na TV(hdmi,component) - a jest to zrobione tylko po to żeby zmieniając źródło dźwięku automatycznie zmieniało Ci się również źródło obrazu na TV :)

    HDMI obsługuje przesyłanie dźwięku w 5.1 albo i nawet więcej, tyle tylko że większość urządzeń dostępnych aktualnie w sklepach nie obsługuje cyfrowego dźwięku wielokanałowego przez HDMI :p tak to już u nas jest :]
     
  18. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Jak kupie kabel HDMI to zobaczę.
     
  19. kls

    kls Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chce podlaczyc kino domowe, tv i xboxa.
    xbox do tv hdmi, tv do kina hdmi. czy przy takim podlaczeniu dzwiek z xboxa w kinie będzie zadowalajacy ?

    a moze jakieś inne podłączenie?

    kino panasonic pt550
    zlacze hdmi
    zlacze euro (rgb)
    wyjscie komponentowe
    wyjscie cyfrowe (optical in)

    tv jvc 42 r90
    3 wejścia HDMI, Wejście komponentowe, SCART x2, RGB-In, AV-In, TV-Out, S-In, AV-In/Out

    xbox
    wejscie hdmi

    w ogole to da sie podlaczyc xboxa do dwoch urzadzen? kina i tv?
     
  20. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    kls
    podlacz x pod tv przez hdmi a tv optycznie pod kino, tak powinno byc bardzo dobrze;)
    znaczy sie x pod tv hdmi, tv pod kino przez hdmi badz inny kabel i dzwiek optycznie;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum