1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI - Mały problem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez norbertino, Styczeń 26, 2010.

  1. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Więc, kupiłem przed świętami drugiego Xboxa w carefourze za 650 zł z 3 grami :D (Pierw szpan, potem problem) Kupiłem do niego kabel HDMI jakiś najtańszy na allegro (Chyba 7 czy 8 zł) Kumpel również ten sam kupił ale nie pytalem czy ma ten sam problem. Gdy podłączam go do xboxa, wszystko działa co nie. I widze pixele :confused: wiem ze zawsze czasem jakies tam pixele widać, no ale nie aż tyle. Podłączyłem również do kompa kabel i dałem pierw roździelczość 720p a potem 1080p (Karta to jakaś tańsza Ati Radeon HD4350) i również pixele ale teraz jeszcze większe. Nie wiem też czy to nie wina telewizora którego używam jako monitor. (FUNAI LT7-M32BB albo jakoś tak) wygląda jak ten TV 32 LCD FUNAI 3xHDMI 5 LAT GW. 0 BAD PIX. Raty (894481464) - Aukcje internetowe Allegro Komputer mam na roździałce 1366x768, i wygląda cacy :D i czy da rade jakoś zrobić taką samą na xboxie? Nie mam teraz jak kupować kabli VGA bo mam mały spór na allegro i wole nie kombinować :p Co mi polecacie? ​
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A w komplecie nie miałeś tego orginalnego kabla od M$? Jak miałeś to sprawdź na nim.Ale to raczej wina kabla a nie tv
     
  4. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    po co miał bym kupować jak bym miał :D? ale to śmieszne że przez HDMI obsługuje 720p i 1080p a przez VGA nie, tylko podstawową roździelczość czyli 1366x768 i te mniejsze które mnie nie interesują bo mam telewizor jako monitor więc siedzę bardzo blisko i nie chcę ikon wielkości puszki pepsi :p
     
  5. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Jak masz najnowszy dashboard(nxe) to ustaw w ustawieniach HDTV 'rozdzielczość optymalna' czyli 1366x768 powinno być ;] jak to nie pomoże to kup inny kabel HDMI ;P

    EDIT: Choć zmiana kabla raczej nie pomoże pewnie tv ma kijowe skalowanie ;] Zobacz z tą 'optymalną rozdzialką' ;]
     
  6. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Taa a podobno jakość kabla czy to kabel za 8 czy za 80 zł nie ma znaczenia
    PS: kupcie raz w życiu pożądny kabel z gwarancją a nie oszczędzacie
     
  7. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Bo nie powinna mieć chyba ze z kablem coś nie tak ;] A i dałem poprawke w poprzednim poście ;P to raczej wina tv ze przy 720/1080 są piksele najlepiej w tym wypadku ustawic 'optymalna rozdzialke' 1360x768
     
  8. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Maxman ale bez urazy kupuje się konsole za 700 zł i żal wydać troche więcej kasy na kabel z gwarancją
     
  9. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    hehe coś w tym jest ;]
     
  10. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No bo maxan to tak jakbyś kupił auto i w zimie jeździł na letnich oponach bo ci kasy szkoda a poza tym w mieście nie są potrzebne bo sprawiają się tak jak letnie :p
     
  11. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Zaraz wam powiem czy mam takie cos jak optymalna roździałka, zrobie wam ssa. Jeśli są jakieś aktualizacje to dajcie mi :p

    EDIT: Nie mam mojej optymalnej roździelczości ;( ale za to jak odpaliłem tą optymalną to mi sie jakoś chyba poprawiło, ustawiło mi na 1080p i 50hz :D rano powiem czy jest spoko.
     
  12. Vagrant

    Vagrant Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy wy nie rozumiecie, że hdmi to łącze cyfrowe, a nie analogowe i nie ma tu absolutnie żadnego znaczenia czy to chiński badziew za 8 zeta czy złoty kabel Sony za 100, lecą przez niego tylko zera i jedynki, albo jest obraz albo go nie ma, proste? Jakość obrazu zależy tylko od źródła i odbiornika. norbertino możesz spróbować pobawić się tez taką opcją jak "ostrość" czy jak tam w Twoim tv się to nazywa
     
  13. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    no trochę lepszy obraz uzyskałem, ale czy nie da się jakoś ustawić tej mojej optymalnej rozdzielczości? Wtedy pewnie by było idealnie ostry i dobry obraz :D
     
  14. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Zainstaluj najnowsze nxe ( np. bez avatarów bo rozumiem ze masz tylko karte pamieci+512MB wbudowane w nowej konsolce) i bedzie taka opcja ;]
     
  15. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Chyba mam najnowszy nxe Oo 8955 Nie ma nowszych ?
     
  16. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    nie,nie ma nowszego.
     
  17. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    No to w czym problem bierzesz w opcjach HDTV- "rozdzielczość optymalna" jak już ja zatwierdzisz to bedzie pisało po prawej stronie że to 1360x768 (chyba każdy telewizor tak ma .) ;]

    Jeżeli jakość dalej jest do ****(piksele) to kup component albo vga .
     
Wczytywanie...

Poleć forum