1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI różnice

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xavaris, Marzec 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Xavaris

    Xavaris Banned

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    DDZ
    Witam chciałbym się dowiedzieć czy kabel HDMI kupiony za 39zl rożni się jakością od kabla kupionego np za 89zł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. d2darkness

    d2darkness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak jak odpowiedź użytkownika UP w sumie nie ma żadnej różnicy.
    Różnica jest jak już przy kupnie kabla za 10zł a za 40zł.
    Najlepiej to chyba wziąć kabel microsoft'u bynajmniej ja mam i jakość obrazu idealna a kabel kosztował właśnie te 40zł
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Roznica jest zauważalna gdy kabel bedzie dlugi np 5m, przy 1m nie ma roznicy bo nie ma tak duzych zakłóceń
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    kolego a od kiedy przesyl cyfrowy różni się jakością?? na kablu za 5 zł bedziesz mial taka samą jakość....ja mam kabel do kina zza 150 zł i drugi za 7 z allegro i nie ma zadnej różnicy.....
     
  7. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Najbardziej to roznie sie cena, poza tym innych roznic nie widac
     
  8. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    Potwierdzam ja mam chyba kabel za 12 zł z allegro i mam też od innego sprzętu za 110 zł i nic nie widzę a poza tym to chyba z 5 temat jaki widzę o tej samej treści
     
  9. oNe

    oNe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Nawet jeżeli będzie długi kabel to można go skrócić, ja mam jakiś tani kabel HDMI i jest ok :)
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a po co skracać?? cyfrowy przekaz nie ma strat jakości na długości.....
     
  11. XgameX

    XgameX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    164
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    różnice masz tylko w dźwięku ale na zwykłych odbiornikach tego nie odczujesz...

    a przy okazji panowie.
    w obrazie też jest różnica ale praktycznie mało zauważalna. większość zależy od odbiornika.
     
  12. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja kupiłem kabel za 140 zł i rozwalił się po 2 miesiącach, kupiłem drugi za 60 zł i działa już rok. różnica może byc tylko w szybkości przesyłania danych, kabel ze złotymi końcówkami jest szybszy
     
  13. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    niektóre kable za 10 złotych też posiadają pozłacane końcówki ; p
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A myslisz ze cyfrowy przesyl jest bez bledow ?
    To cie musze zmartwić bo niestety ma bledy i jest tak samo podanty na pole elektromagnetyczne jak kazdy inny sygnal, jak masz windowsa Vista/7 to wejdz sobie w manager zadan, zakladka wydajnosc, monitor zasobow tam masz bledy sprzętowe moga wystapic przy duzym obciążeniu procesora i pamieci i jest to normalne, pobierz sobie program Orthos i wlacz obciazanie procesora zobaczysz ze bedzie kilka bledow ale sa one poprawiane na bieżąco

    A najbardziej to widac np na dysku twardym gdy masz dysk WD, Samsung, Seagate, Hitachi lub Fujitsu to pobierz sobie everesta (Obecnie AIDA64) i w zakladce Magazyn/SMART zobacz wartosc Raw Read Error Rate, to wlasnie ilosc bledow sprzetowych ktore sa naprawiane podczas uzywania dysku, dodam ze dysk ma polaczenie cyfrowe
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    chlopie o czym ty mowisz.....my mowimy o kablu a ty mi tu z everestem wyjezdżasz hehe
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No widze ze mnie nie zrozumiales, to byl przyklad bo myslac twoim tokiem myslenia nie bylo by bledow zapisu na plytach, dysku, pendrive itp bo to cyfrowy sygnal, nie wazne czy sygnal cyfrowy czy nie, beda bledy
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    stary my nie mowimy o błędach zapisu czy odczytu tylko o zaniku sygnału i poziomu jego jakości......ale już dobra nie ważne....
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Widze ze nadal nie rozumiesz
    Tu masz definicje sygnalu cyfrowego
    Dodam tylko ze sygnal przesylany przez HDMI jest juz przetworzony np przez xboxa idzie kablem i jest dostarczony do tv, problem polega na jakosci kabla im gorsza tym wiecej bledow, wspolczynnik bledow jest rozny dla jednego tv określona ilosc błędów moze byc za duza, dla innego nie, dlatego u jednego tani kabel moze dzialac lepiej, a u jeszcze innego gorzej lub wcale
     
  19. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sygnał cyfrowy, albo jest albo go nie ma. Więc albo masz przesyłany cyfrowo dźwięk i obraz lub nie masz go wcale.
     
  20. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak skrócisz to będziesz miał "G" nie kabel bo kable HDMI muszę być wykonane z dokładnością do ułamka milimetra.

    A do tematu dodam, że różnicę widać przy kablu długości 3-4m.
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak to wytłumacz mi dlaczego sygnał satelitarny raz jest lepszy, a raz gorszy mimo ze cyfrowy ?
    I tu nie mowa czy jest czy tez nie ale jakiej jest jakosci i jaka ma liczbe bledow, tanie kable slabiej tłumią i kabelki gorszej jakosci co moze powodować pogorszenie jakości obrazu, widoczne zwłaszcza przy dłuższych kablach
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum