1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel hdmi za 15 zł

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez <LOLO>, Sierpień 28, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. <LOLO>

    <LOLO> Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Witam wszystkich . Czy kabel hdmi za 15 zł z allegro nadaje sie pod konsole . Główne chodzi mi o to czy po podłączeniu do xboxa i telewizora będzie ładny obraz i nie będzie pixelozy. Pozdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Tak powinien być dobry.
     
  4. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Będzie zawalista jakość nawet na takim tanim kablu. Pzdro, bierz bez zastanowienia.
     
  5. szop

    szop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja byłem w Media Markt i w takim koszyczku mieli właśnie kable HDMI, i pisze cena 49.99zł :O

    to ok, wezme... przy kasie 19.99zł :)

    jakość ZAYEBISTA :D

    także za 15zł też powinien być good
     
  6. LeonSkennedy

    LeonSkennedy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tomaszów Mazowiecki
    ja tam za swój dałem 80zł i czasami tego żałuję , bo jakoś nie widzę większej różnicy w obrazie (wcześniej miałem kabel component)
     
  7. dawajrowa

    dawajrowa Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Bo to idzie cyfrowo a nie analogowo i różnice widać dopiero przy droższych kablach +150 zł do 500 :) taki za 5 i za 50 nie ma praktycznie różnic oprócz wykonania zewnętrznej częsci kabla
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wez nie sciemniaj :p nawet jakbys postawil przy sobie kabel za 5zl i za 500zl to nie bedzie roznic. Roznice moga byc tylko w jakosci wykonania.

    Jesli juz ktos sie upiera ze moga byc roznice to tak, ale dopiero przy kablach o dlugosci ponad 15m.
     
  9. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    jak sam napisałeś jest to sygnał cyfrowy(ciąg zer i jedynek) wiec wytłumacz jak według ciebie ma być różnica w obrazie pomiedzy kablem tanim a tym za 1500zł

    tak jak to Dexter napisał powyżej pewnej długości, kabel tańszy możne nie spełniać standardów transferowych HDMi (spowoduje to np blokadę trybu 1080p).Podobnie jest z kablami sieciowymi gdzie są rożne standardy budowy i kategorie , i gdy kabel będzie słabej jakosci UTP cat 5e, to na odległość 150-200 m bedzie bardzo ciezko uzyskać transfer 100mb/s
     
  10. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  11. dawajrowa

    dawajrowa Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. CzarnyDM

    CzarnyDM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  14. dawajrowa

    dawajrowa Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  15. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
  16. <LOLO>

    <LOLO> Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Nie róbcie sobie jaj :) naprawdę taki kabel za 1 zł jest po podłączeniu do telewizora w takiej samej jakości co za np .50 zł. Jeżeli nie to dlaczego są aż o tyle droższe skoro mają taką samą długość.
     
  17. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zobaczysz jak jesteś wideofilem i masz telewizor z wyższej półki, ale to pewnie i tak będzie zasługa telewizora a nie kabla:)
     
  18. ProEloHajter

    ProEloHajter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mrągowo
    Ja dostałem 3 m kabel hamy za 20 zł u znajomego w neonecie :DD, a co do kabla to bierz nie zastanawiaj się.
     
  19. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    podepne sie pod ten temat:) czy kablem hdmi-dvi podlacze xboxa do mojego monitora:p??
     
  20. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Jeżeli monitor ma wejście dvi to jak najbardziej.
     
  21. dawajrowa

    dawajrowa Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak tylko dźwięk musisz puścić albo z kabla vga od xa albo componenta ;)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum