1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kabel hDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez damian0258, Czerwiec 7, 2010.

  1. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Siema mam taki problem...podłączyłem xboxa kablem HDMI, obraz mam normalnie pod największą rozdzielczością . ale nie mam dzwięku co z tym zrobić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Do czego podpinasz? Monitor, TV? Może trzeba przestawić źródło sygnału audio w Xbox'ie na HDMI?
     
  4. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Xboxa podpinam normalnie pod TV...jak go podłącze normalnie kablem(na 3 chincze) to mam odraz i dzwięk(ale wiadomo ten obraz nie powala) a gdy podłącze go pod kabel HDMI to obraz normalnie idealnie jest...ale nie ma dzwięku ;/
     
  5. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A kabel HDMI masz sprawny?podłączałem już kilka 360 przez hdmi i dzwięk był zawsze i nic nie trzeba było ustawiać.Dziwna sprawa
     
  6. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zerknij, czy w Xbox'ie nie masz przestawionego sygnału audio na cinch. Nie wiem, gdzie to dokładnie jest, ponieważ sam nie mam X'a.

    EDIT: Lub, jak kolega wyżej mówi, sprawdź na innym kablu HDMI, ew. innym wejściu HDMI w TV.
     
  7. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    no sprawdzałem na 6 wejściach HDMI pod 2 telewizorami, no a kabel powinien być sprawny jeżeli działa obraz? czy może tak być ze obraz nie trybi bo kabel jest uszkodzony?
     
  8. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli obraz jest niestabilny (szumy etc) albo artefakty się pokazują to jest walnięty kabel. HDMI przesyła AV więc dzwięk powinien być...
     
  9. voldermort

    voldermort Banned

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tam gdzie mnie nie znajdziesz...
    Kabel działa konsola jest do wyrzucenia ponieważ ma uszkodzone złącza HDMI międzybiegunowe zwrotnikowo v.2/7 Ale nie martw się
     
  10. Creed

    Creed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wziąść na PSP?
    :ban:ban:ban:ban:ban
    A sory już masz :D

    Zakup nowy kabel i zobacz taka jest moja rada :)
     
  11. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    no podpinałem go pod orginalny kabel Microsoftu ;/ no i nadal nie było dzwięku ..pomocy co z tym zrobić ?...jeżeli jest obraz normalnie idealny to i dźwięk musi być :/
     
  12. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Miałem tak nie raz ale odłączyłem podłączyłem i chodziło jak ta lala.Hmm... dziwna sprawa.Tylko u mnie było tak ,że obraz to nie za bardzo piękny był tylko zawsze zaskakiwał po odłączeniu i podłączeniu.
     
  13. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    no właśnie a u mnie obraz jest idealny...no dziwna bo przejrzałem już parę forów i nie ma poruszonego takiego wątku...a jeżeli by było zepsute wejście to obrazu raczej też by nie było ...
     
  14. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Ja u siebie mam jedno gniazdo w TV hdmi oznaczone jako dvi i jak tam podłączę konsolę to nie mam dźwięku
     
  15. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    MaryGave widac ze nie zabardzo czytales wszystkie posty przeciez pisal ze probowal na 6 wejsciach hdmi w 2 tv. Na twoim miejscu to albo bym kupil nowy kabel hdmi a jak to nie pomoze to zawsze mozna ratowac sie kablem component on tez obsluguje rozdzialke fullhd albo vga(tylko bigben albo oryginal)
     
  16. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    A to skoro na dwóch tv ten kabel nie działa to diagnoza prosta wymienić kabel
     
  17. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    pisałem ze wymieniałem kabel ;] próbowałem nawet na oryginalnym kablu Microsoftu i na zwykłym takim za 50zł ze sklepu Sony ... ja w tv mam 4 wejscia HDMI więc sprawdzałem na wszystkich i na każdym jest tak jakbym podłączał pod HDMI DVI
     
  18. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    a w jaki sposób wyprowadzasz dźwięk z tv do np amplitunera? czy też chcesz korzystać z głośników wbudowanych w tv?
     
  19. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    A może rozwiązanie jest bliżej niż myślisz np. podczas transportu x'a w gnieździe hdmi styk odpowiedzialny za dźwięk się wysunął albo po prostu masz czymś uwalone gniazdo ;) żadnego ustawiania źródła dźwięku w x'ie NIE MA
    już prędzej w tv ale to mało prawdopodobne
     
  20. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    dźwięk normalnie chce żeby był we wbudowanych głośnikach ;] no przejrzałem dokładnie no i raczej nic z nim nie jest zrobione wygląda jak powinno wyglądać :/
     
  21. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    A tak przy okazji to konsole kiedy kupiłeś i nową czy używkę?
     
Wczytywanie...

Poleć forum