1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Qukis, Grudzień 18, 2010.

  1. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Mam pytanie czy jest jakaś różnica w jakości obrazu między kablem hdmi 1,3 a 1,4 ?
    Jak możecie podajcie linka do najodpowiedniejszego kabla hdmi do konsolki :)
    Z góry dzięki :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
    Jak kupisz takie kable to beda dzialac, lecz nie bedziesz ich w pelni wykorzystywal bo xbox ma tylko HDMI 1.2. PS3 ma hdmi 1.3, a zadna konsola jeszcze nie ma hdmi 1.4.
    Kup jakikolwiek kabel hdmi i bedzie dzialac, roznic w jakosci raczej nie zauwazysz bo to sygnal cyfrowy.

    Wiecej o hdmi: HDMI
     
  4. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    skąd kolega ma wieści że X ma tylko specyfikację 1.2? mnie sie wydaje że ma 1.3.
     
  5. magiczny

    magiczny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    597
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Xbox wykorzystuje HDMI 1.3 ,a PS3 wykorzystuje również 1.4 do technologi 3d
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dokładnie tak.Dlatego Xbox nie może z tego względu technologii 3D tak po prostu obsłużyć.
     
  7. P0G0

    P0G0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i btw. biez najtanszy, najlepiej na allegro bo w sklepach rtv zdzieraja ja po....ni
     
  8. BratMichała

    BratMichała Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak jak wyżej.. PS3 obsługuje 1.4.. a Xbox 360 1.3. 1.4 to 3D, Xbox mógłby mieć HDMI 1.4 i 3D, ale wymagało by to aktualizacji Firmware i M$ chyba puki co w to nie leci :+
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    trochę koledzy się nie znają bo 1.3 też obsługuje 3D.

    między 1.3a ,b, b1, c, d, a 1.4 jest taka różnica że 1.4 ma zwrotny kanał audio i kanał ethernet.
     
  10. Tauosu

    Tauosu Banned

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Jeżeli mamy być szczegółowi to 1.4 obsługuje jeszcze rozdzielczości 4096x2160 progresywne, ale fakt 1.3 też obsługuje 3D :)
     
  11. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja mam taki za 3 zeta i smiga
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    nie pisałem o rozdzielczości bo raczej nie ma na czym jej wyświetlić.
     
  13. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
    Wziąłem za 6 zł kabel :)
     
  14. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ms powiedział że nie będzie dawał wybrakowanego produktu , bo takie coś właśnie ma PS3 bardzo ubogie 3D , coś ala 1 3D jakie kiedykolwiek odpalono

    No i nie zdążyłem zależy ile m masz tego kabla jeśli powyżej 5m to kabel za 6 zł będzie sprawiał problemy tzn słaba jakość obrazu.
     
  15. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    W jakosci obrazu roznicy niema. Xbox ma HDMI 1.3, PS3 1.4, a wyswietlanie obrazu "3D" poprzez zlacze w wersji 1.3 to kwestia odpowiedniego "zhakowania" oprogramowania.
    Jak MS zostanie przycisniety przez gry 3D wypuszczane na PS3, to pewnie wyskrobie odpowiednia łatke.
     
Wczytywanie...

Poleć forum