1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dawid--1991, Luty 1, 2011.

  1. Dawid--1991

    Dawid--1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytałem posty ale nic na ten temat nie znalazłem .Chce kupic HDMI i zauważyłem ze sa rożne wersje np HDMI 1.3b, HDMI 1.4
    Czy do xa ma znaczenie jak to będzie wersja ? Np ps3 ma niby 1,3 (Planuje kupic jakis najtanszy na allegro)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. martins20

    martins20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tu chodzi o to , że w 1,3b jest przesyłana mniejsza rozdzielczość a w 1,4b większa, ALE telewizory zazwyczaj obsługują tylko tą mniejsza rozdzielczość więc 1,4 jest wtedy niepotrzebny , chyba że masz nowy telewizor za troche więcej pieniązków to warto sprawdzić jaką obsługuję rozdzielczość i wtedy kupić kabel 1,4. Osobiście uważam, że wystarczy Ci 1,3 b!
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Rozniaca miedzy 1.3, a 1.4 dla xboxa nie ma znaczenia
     
  5. martins20

    martins20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dla xbox nie, ale dla wyświetlanego obrazu i owszem.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No ciekaw jestem jaka bo full HD to wyświetlisz i przy kablu w wersji 1.0, druga sprawa jak urzadzenie np obsluguje 1.3 to choc bys mu dal kabel "2.0" nic to nie zmieni

    Roznice miedzy kabla sa tu
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    i dla obrazu nie ma bo xbox nie obsługuje wersji 1.4
     
  8. Antek22

    Antek22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko
    mam lekko offtopowe pytanie: mam tv 50 cali plazme-lepiej podlaczyc ixa slima przez kabel hdmi do niego dolaczony czy przez ten kabel z 6 kolorowymi wtyczkami? Z gory dzieki za pomoc.
     
  9. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    przez HDMI bo mniej kabli ;D

    HDMI 1.4 przesyła sygnał 3D
     
  10. rampi2502

    rampi2502 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    ja mam 1.3 I śmiga jak marzenie. Obraz jak ta lala ;D
     
  11. Dawid--1991

    Dawid--1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Dawid--1991

    Dawid--1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakie sa optymalne ustawienie dla kabla hdmi ? 1080i czy 720p, ustawienia czerni srednie..., i rodzaj obrazu. Mam tv Hd redy
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale co ma kabel do ustawien matrycy ?
    Ustawiasz indywidualnie bo kazdy telewizor ma inaczej ustawione fabrycznie kolory, system poprawiania kolorow, matryce itd.

    Jak masz telewizor HD ready to nie wazne czy ustawisz 720p czy tez 1080p obie obsluzy z tym ze 1080p bedzie skalowane w dol do 720p z wiadomych przyczyn, brak matrycy full hd

    Co do ustawien z xboxa to ustawiasz 720p lub 1080p, zalezy jak ci lepiej obraz wyglada np z 1080p moze byc bardziej rozmazany, czern nie wazne w sumie bo i tak sobie na telewizorze ustawisz, a rodzaj obrazu, hmm a co tam masz do wyboru bo aktualnie mam konsole pod monitor podlaczona wiec mam inne nieco opcje
     
  14. westg

    westg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    W kablach HDMI chodzi o ilośc danych, które może przepuścic wiązka 1.3b w sumie jest najodpowiedniejszy pod względem przepływności dla FULL HD.
     
Wczytywanie...

Poleć forum