1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel pod monitor z tv

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez primerk, Kwiecień 17, 2010.

  1. primerk

    primerk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam posiadam monitor LCD z TV posiada HD ready. Mam podłączonego xboxa zwykłym standardowym kablem composite av. i prawdę powiedziawszy grafika gier jest taka sama jak na ps2. Czy mógłby mi ktoś pomóc czy jak kupie nowy kabel czy to coś pomoże, czytałem w poradnikach, że tak ale czytałem również że kable na allegro HD AV to beznadzieja i nie poprawiają obrazu. Znalazłem takowy kabel.

    //Kabel Xbox 360 HD Component AV + Optical Audio (1004370462) - Aukcje internetowe Allegro

    mógłby mi ktoś coś podpowiedzieć jakoś poratować.

    I jeszcze jedno pytanko czy kupując tv z HD i tak muszę kabel wymienić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Michal992

    Michal992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam jesli twój TV ma wejście HDMI to kup taki kabel z pozłacanymi końcówkami i jakość bedzie napewno duzo lepsza.


    Jak kupiłem kabel HDMI za 30zł:))
     
  4. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    A ty przypadkiem nie masz takiego samego kabla z konsolą jak podałeś w linku. Przecież to jest zwykły kabel composite/component dodawany do każdego xboxa.
     
  5. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jezeli masz monitor z tv hd ready to chodziaz 1 wejscie hdmi powinienes miec a jak nie masz to kup kabel vga najlepiej bigben albo oryginalny m$
     
  6. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    napisz jaki dokładnie masz monitor,jakie wejścia są w nim?
     
  7. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Jak nie masz HDMI to kup DVI-D

    A jak masz HDMI to nie kupuj drogiego kabla, taki za 30zł wystarczy. I tak nie widać różnicy w obrazie, bo różnią się jedynie jakością wykonania.

    Ten kabel nie jest taki sam jaki dostajemy przy zakupie.

    Jak kupisz HDMI to będzie pasować do wszystkich monitorków FullHD ^^
     
  8. Michal992

    Michal992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie ja kupiłem za 30zł w gumowej izolacji i jestem zadowolony a potem koszt kabla wzrasta bo izolacja jest lepsza
     
  9. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Podaj model monitora i czy kloc ma HDMI?
    Nie podlaczaj Xbox'a pod telewizyjne chinche.
     
  10. primerk

    primerk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no mam taki zwykły orginalny do konsoli co ma 3 wejścia takie euro. jak w kazdych konsolach a ten co podałem to ma przecież więcej końcówek. Właśnie szukałem tego wejścia Hdmi podejrzewam że to hd ready nie odnosi się do TV tylko do monitora że po prostu może działaś w wysokich rozdzielczościach. Właśnie szukałem tego kabla bigbena na allegro ale jakoś nie ma. Czemu nie podłanczać pod chinche?

    model monitora LG flatron 22 cale. z funkcją TV
     
  11. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
  12. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Pawcio58max- edytuj posty.
    A co do tematu to podaj dokładny model monitora albo sprawdź jakie ma wejścia.
     
  13. primerk

    primerk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pisze DVI / IN. No ale jak bez dźwięku grać? Tam widziałem że majstrowali wtyczki na youtub. Nie da się bez majstrowania?
     
  14. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Może można osobno kabel od dzwięku podłączyć ??
     
  15. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
  16. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Za co moge dostać bana ?? ^^ przepraszam, że pisze "pierdoły" ^^ Myśle, że nie tylko na tch elite da się to zrobic, ale lepiej się upwenij bo ja jestem posiadaczem Xboxa od tygodnia
     
  17. primerk

    primerk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Ty mi tu nie pisz głupot tylko czytaj co ci napisałem. Podałem ci link do poradnika jak przerobić kabel av żeby był dźwięk, gdy masz wpięty kabel hdmi.( możesz to zrobić na każdej konsoli arcade, premium, elite itd.)

    A ty pawcio możesz dostać za nabijanie postów (post pod postem).
     
Wczytywanie...

Poleć forum