1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel pod monitor

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mateusz2142, Grudzień 1, 2008.

  1. mateusz2142

    mateusz2142 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc mam zamiar kupić sobie Xboxa360 no i mam pewien problem otóż nie mam telewizora HD tylko zwykły z wejściem SCART, ale na tych telewizorze będzie się dziadowo grało ;/ no i chciałem sprzęcior podłączyć pod monitor komputera ale mam wejście w monitorze ( i tylko takie) jak te wejście na tym zdjęciu ( te na dole) : http://up.programosy.pl/foto/dscn0471.jpg. No więc jak podłączyć xboxa360 pod taki monitor? Może ktoś z was na takim gra?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    buahahhahaaha...ale to jest tylko do zasilania monitora...lepiej podaj model monitora.

    btw to już taki temat był tysięczny raz...
     
  4. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Czyli rozumiem ze w monitorze masz tylko podłączenie do zasilania i kabel który podłączasz do kompa. Kabel jaki musisz kupić to np: taki

    http://www.allegro.pl/item491618036_kabel_vga_audio_xbox_360_gold_sklep_proplay_w_wa.html

    i koniecznie tą przejściówkę:

    http://www.allegro.pl/item476937574_kupiles_kabel_vga_i_nie_pasuje_wtyczka_pomoc.html

    Widziałem na allegro zestaw kabelek od razu z tą przejściówką. Poszukaj może znajdziesz.

    Znalazłem zestaw:

    http://www.allegro.pl/item495830270_hit_kabel_vga_hq_bigben_sklepgekon_pl_wro.html
     
  5. mateusz2142

    mateusz2142 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam monitor ActinA 180B. ^rowerser i czego się śmiejesz jak nie masz o niczym pojęcia? Tak to jest wejście od zasilania ale drugie takie same prawie od monitora. I mam jeszcze takie pytanie jeśli będe skazany na grę na zwykłym telewizorze to aż tak się różni jakość obrazu czy może być ?
     
  6. Maxitrol

    Maxitrol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bukowno
    W każdym razie jak kupisz ten kabel o którym pisał gangster6669. To będzie wszystko śmigać. Ale nie zawsze trzeba kupować przejściówkę. Jeżeli możesz od monitora odpiąć kabel VGA i ma normalne wejście to wtedy nie potrzeba przejściówki
     
  7. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Jak byś podał od razu model monitora to by nie było problemu. Pokazałeś zasilacz od kompa i na nim wejścia i wyjścia do zasilania...więc się trochę zdziwiłem. Sam gram na monitorze 17' z takim kablem i przejściówką. Przejściówką dlatego bo nie mogę żadnego innego kabla podpiąć pod monitor...jeden jest kabel wpięty na stałe. Jak byś dał zdjęcie tyłu monitora to by było lepiej.

    Na jakość nie narzekam jest bardzo ładnie all. Far Cry2 , Grid, COD4 wszystko wygląda bardzo ładnie.
     
  8. mateusz2142

    mateusz2142 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Nie bardzo czaje Twojej wypowiedzi ? Tym kablem podłączysz x'a z monitorem.....
     
  10. mateusz2142

    mateusz2142 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak ale facet w sklepie mi powiedział ze istnieje możliwość że podłączał bym wszystko z kompa i zostawił tylko głośniki podłączył monitor pod kompa żeby się zasilał, a Xa pod kompa bo mam w kompie takie wejście jak trzeba. I myślę ze w praktyce to by chyba zadziałało.
     
  11. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    No nie za bardzo. Monitor nie zasila się z kompa tylko z gniazdka...... Do kompa to bym radził podłączyć wyłącznie głośniczki kablem optical-jack. I tyle. A tak to kupić ten kabelek co przedtem koledzy podali i wszystko będzie w porządku.
     
  12. mateusz2142

    mateusz2142 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha no więc problem rozwiązany ; ) Dzięki wszystkim bardzo ; )
     
  13. Biernacik

    Biernacik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
  14. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Zrób zdjęcie wejścia w monitorze.
     
  15. Biernacik

    Biernacik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
  16. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    cały czas nam pokazujesz wejście od zasilacza może inaczej zrób zdjęcie całego monitora z tyłu okey ??

    ps. mam pytanie tak jak podał gangster ten kabel i do tego jest końcówka taka Jack chyba ten co podłącza w jedno wejście te dwa :p i jak mam tak zrobione i podłączam to wejście do miejsca gdzie podłączam głośniki to nie ma głosu dlaczego ??
     
  17. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    To nie to. To zasilanie jest. Tam powinno być jeszcze jedno. Takie podłużne z otworami na bolce....
     
  18. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Bo to musi być podłączone do różowego wejścia. Na mikrofon. Głośniki zostaw jak były.
     
  19. Biernacik

    Biernacik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    Ale ja podalem cale tyl monitora;) Tam z prawej jest wejscie do zasilacza a z lewej mam kabel ktory odchodzi zeby podlaczyc go do PC...
     
  20. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mam na głośniki i nic zero głosu ;/ kurcze bo na CRT to kijowo się gra dlatego chciałem na LCD nie wiesz dlaczego nie działa
     
  21. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Biernacik dobrze pokazuje. Mam taki sam problem. Musisz kupić taki wtyk by z dwóch stron miał wejście na kabel. Wtedy z jednej strony kabel od crt - wtyk - kabel od x'a.
     
Wczytywanie...

Poleć forum