1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel RGB

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kosakek, Grudzień 6, 2008.

  1. Kosakek

    Kosakek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Słyszałem że ten kabel poprawia jakość obrazu w telewizorach kinespokowych chciałem się was o to zapytać czy to prawda że jest on lepszy od kabla w zestawie Xboxa Arcade?
    O to te kable http://www.allegro.pl/search.php?string=RGB&category=45797&buy=1&order=p&buy=1
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kosakek

    Kosakek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Tak bije na głowe composita z zestawu.
     
  5. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    oczywiscie ze takie RGB jest lepsze..zawsze w kazdych konsolach czy to sony czy sega czy xbox kable w zestawie byly raczej kiepskie a kostka rgb robila tylko za przejsciowke :):) wiec smialo zakup RGB..a jesli masz w domu monitor lcd to odrazu podpinaj do monitora ;pa jakosc bedzie juz calkiem dobra;p
     
  6. banans

    banans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a będzie może lepsza niż jak podłącze do wejść component (zielony niebieski czerwony) ? czy może porównywalna ? bo przez RGB mam gorszą jakość (na kineskopie) niż przez te wyżej wymienione.
    Konkretniej to przy RGB na idealnie prostych liniach jest zauważalne falowanie i małe czcionki nie są zbyt wyraźne a przy tym drugim zestawie kabli nic już nie faluje ale wtedy nie mam dźwięku. Czy nowy kabel RGB rozwiąże problem falowania i nieczytelnych napisów
     
  7. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    1. HDMI / COMPONENT
    2. COMPONENT
    3. RGB
    4. SVIDEO
    5. VIDEO

    Tak po krotce mozna sklasyfikować najlepsza jakość obrazu
     
  8. Kosakek

    Kosakek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A kabel RGB może pracować w 60HZ??
     
  9. Kosakek

    Kosakek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odpowiesz ktoś na moje pytanie?:)
     
  10. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    raczej? ja mam kable połączone przez przejściówkę RGB i mam PAL-60 :p
     
  11. Kosakek

    Kosakek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. Kosakek

    Kosakek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przepraszam że tak ciągle odświerzam ale potrzebuję szybko informacji.
     
  13. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wznowienie tematu

    dołączam się do pytania usera
     
  14. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnio gdy grałem sobie w Spider Man Web Of Shadows na moim Xboxie360 to przyszedł do mnie kolega i powiedział mi że Xbox360 nie ma jakości w HD i że ta gra wygląda tak samo jak na PC i powiedział mi żeby mój Xbox360 miał grafikę w HD to potrzebny mi będzie kabel do Rozdzielczości HD a ja przecież mam Specjalny kabel do HD

    http://www.karpofon.pl/galerie/z/zlocony-kabel-xbox-360-v_78.jpg

    i pdłączam go do Monitora LCD więc on jest albo ślepy albo bezmyślnie palną bzdurę bo jedyne co on posiada to Psp i powiedział że Psp ma Jakość w HD a nie mój Xbox360 ***

    a tu daję opis do mojego Kabla przeczytajcie co potrafi mój Kabel HD

    KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360

    ZE ZŁOCONYMI KOŃCÓWKAMI

    • Obsługiwane rodzielczości : D2 , D3 , D4
    • Obsługuje przesyłanie sygnału audio : Dolby Prologic System, Dolby Digital oraz DTS 5.1
    • Współpracuje z monitorami CRT, plazmowymi, LCD oraz systemem HD TV
    • Pozłacane wtyki
    • Wysoka jakość wykonania, kabel jest pokryty specjalną dwuwarstwową ochronną powłoką eliminującą zakłócenia przy przenoszeniu sygnału dla oddania jak najwyraźniejszego obrazu
    • Wyposażony dodatkowo w gniazda A/V (cinch) do podlączenia pod sprzęt audio
    • Długość ok 1,8m
     
  15. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnio gdy grałem sobie w Spider Man Web Of Shadows na moim Xboxie360 to przyszedł do mnie kolega i powiedział mi że Xbox360 nie ma jakości w HD i że ta gra wygląda tak samo jak na PC i powiedział mi żeby mój Xbox360 miał grafikę w HD to potrzebny mi będzie kabel do Rozdzielczości HD a ja przecież mam Specjalny kabel do HD

    http://www.karpofon.pl/galerie/z/zlo...x-360-v_78.jpg

    i pdłączam go do Monitora LCD więc on jest albo ślepy albo bezmyślnie palną bzdurę bo jedyne co on posiada to Psp i powiedział że Psp ma Jakość w HD a nie mój Xbox360 ***

    a tu daję opis do mojego Kabla przeczytajcie co potrafi mój Kabel HD

    KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360

    ZE ZŁOCONYMI KOŃCÓWKAMI

    • Obsługiwane rodzielczości : D2 , D3 , D4
    • Obsługuje przesyłanie sygnału audio : Dolby Prologic System, Dolby Digital oraz DTS 5.1
    • Współpracuje z monitorami CRT, plazmowymi, LCD oraz systemem HD TV
    • Pozłacane wtyki
    • Wysoka jakość wykonania, kabel jest pokryty specjalną dwuwarstwową ochronną powłoką eliminującą zakłócenia przy przenoszeniu sygnału dla oddania jak najwyraźniejszego obrazu
    • Wyposażony dodatkowo w gniazda A/V (cinch) do podlączenia pod sprzęt audio
    • Długość ok 1,8m
     
  16. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska

    O co chodzi jakby?.
     
Wczytywanie...

Poleć forum