1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel vga a tv lcd?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Monk666, Luty 16, 2009.

  1. Monk666

    Monk666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam podłaczyłem X pod Telewizor LCD kablem VGA takim jakim do tej pory miałem podpiety pod monitor no i kupa ani obrazu ani dzwięku. Tv ma wejscie Pc in czyli złaczke VGA ale ni hu hu> Jakieś sugestie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shadow Rox

    Shadow Rox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zgorzelec
    A przełączyłeś zeby sygnał szedł z wejscia PC... Tak jak przełączasz między AV etc.... Poszukaj tam powinno być albo PC albo RBG :)
     
  4. Monk666

    Monk666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wszystko sprawdzalem przelaczałem itp i dupa blada na normalnym kablu czincz dziala normalnie moze ten kabel vga to jakis badziew
     
  5. Shadow Rox

    Shadow Rox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zgorzelec
    Może wejscie w TV jest uszkodzone, jak masz możliwośc zobacz na innym sprzęcie np innym TV, ew podepnij coś innego pod to wejscie w Twoim TVi zobacz czy jest tak samo... Nie mam pojęcia co może być innego, skoro twierdzisz że z monitem działał normalnie...

    PS A tak nawiasem o jakim LCD mówisz... Masz może wejscie HDMI.... To byłoby lepsze rozwiązanie niż VGA a co do ceny to zmieścisz się do 20zł za 1-1,5m kabla...
     
  6. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    mój kumpel miał podobny problem i z tego co pamiętam to przyczyna leżała w złych rozdziałkach. spróbuj podłączyć pod monitor i ustawić jakąś telewizyjną rozdziałkę i dopiero pod tv podłącz
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    albo zresetuj konsole
     
  8. przemasand

    przemasand Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dygowo
    mialem podobny problem
    ale wystarczylo zrobic reset konsoli :)
     
  9. Shadow Rox

    Shadow Rox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zgorzelec
    Też racja. Po resecie konsola wyszuka odpowiedni dla niej sygnał i sama go ustawi :p Nie pomyślałem że problem może być po stronie x'a :D
     
  10. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    podłącze sie pod temat i mam pytanko... Czy jest jakaś duża różnica między jakością obrazu po podłączeniu kablem HDMI a VGA?
     
  11. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak, jest duża różnica.
     
  12. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    A kabel HDMI-DVI? ma jakoś porównywalną z HD? i lepszą niż VGA?
     
  13. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przez HDMI płynie cyfrowy dźwięk jak i obraz.
    Przez DVI tylko cyfrowy obraz.
    To jest ta sama technologia tylko inne wtyczki :) obraz identyczny.

    Jak podłączysz HDMI-DVI to uzyskasz obraz bez dźwięku. Będzies musiał albo przez optyka albo przez chinche.
     
  14. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    ooo i o to mi chodziło... i właśnie jade po kabelek... z dźwiękiem będzie problem, bo chyba będe musiał wtyczke lekko rozwalić żeby obie sie zmieściły prawda? A może jest inny sposób?
     
  15. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To chyba najtańszy sposób. Nie wiem czy są jakieś zastępcze chudsze wyprowadzenia dźwięku z konsoli (oprócz kabla w elite). Być może jakieś kable innych producentów ale tu trzeba by wydawać kasę i sprawdzać.
     
  16. Monk666

    Monk666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dobra kabel vga jest dobr bo zmieniłem rozdzielczość i dzial a normalnie. tylko mam pytanie mam lcd 40" Full HD a na tym kablu moge tylko rozdzielczość Hd ready ustawić tymczasem na monitorze full hd dało sie taka rozdzielczośc ustawić (fullHd)
     
  17. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    hmmm... a ma twoim TV nie lepiej gdybyś podłączył zwykłym kablem HDMI? po co kombinować? a jakość będziesz miał lepszą.

    Ja kabelek HDMI - DVI zamontowałem w swojej konsoli i jestem baardzo zadowolony :) co prawda musiałem rozwalić orginalny kabelek(Microsoft lubi utrodniać życie ludziom) żeby mieć dźwięk ale warto... jutro przyjdzie mi kabelek VGA i porównam sobie jakość...
     
  18. radlo

    radlo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączenie X'a po HDMI bez HDMI w X'sie :)

    Może to głupie pytanie ale czy istnieje taka możliwość? Mam jakiegoś starego xboxa bez wyjścia HDMI, natomiast w telewizorze mam HDMI, czy można konsolę w jakiś sposób do tego HDMI wpiąć? No i oczywiście czy jest sens? obecnie mam konsolę podłączoną kablem component.
     
  19. manhunt13

    manhunt13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Inowrocław
    IMO bez sensu kombinować jeśli po Componencie jest prawie taki sam obraz jak przez HDMI.
     
Wczytywanie...

Poleć forum