1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel VGA czy DVI?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bronyraurr, Grudzień 11, 2011.

  1. bronyraurr

    bronyraurr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Niedługo kupuję xbox'a, którego będę podłączał do monitora, który ma wejście VGA oraz DVI.
    Zastanawiam się jaką przejściówkę wziąć, czy różnica jakości będzie jakaś*widoczna?
    Z tego co wyczytałem gdzieś wcześniej, łatwiej byłoby podłączyć*go przez VGA, ale chciałbym znać opinię na temat jakości obrazu :)

    Dzięki ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pzajac2

    pzajac2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Najlepsza będzie na DVI-D (wersja cyfrowa). Upewnij się, że ta przejściówka to nie DVI-A (wersja analogowa) - bo jakość będzie taka jak na VGA.

    Przy czym różnice w obrazie nie są aż tak duże jakby się mogło wydawać.
     
  4. bronyraurr

    bronyraurr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Ok, wielkie dzięki :) Wiem, że DVI-D>VGA, bo sprawdzałem to na komputerze, ale nie wiedziałem jak to się będzie miało w stosunku do x360 :)
    Także po otrzymaniu przejściówki sprawdzę jak to wygląda i ewentualnie napiszę jaki efekt.
     
  5. bronyraurr

    bronyraurr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Odświeżam temat, wraz z jeszcze jednym pytaniem.
    Podłączyłem x-a do monitora przez hdmi>dvi-d i monitor w ogóle nie widzi x-a.
    Nie pomyślałem wcześniej o tym, że to nie jest monitor hd. Zastanawiam się*czy to własnie dlatego go nie widzi, a jeśli nie to dlaczego? :)
     
  6. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie, możesz dowolną rozdzielczość ustawić. ja na monitorze gram w full hd a po podłączeniu do telewizora hdready full hd zostaje i nic się nie dzieje.
     
  7. bronyraurr

    bronyraurr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    to w takim razie, może to być wadliwa przejściówka czy co? nie sądzę, bo sprawdzałem już*dwie. Mam x360 slim. Obraz poprowadzony przez hdmi>dvi-d a dźwięk przez kabel AV przez chinche do głośników. Dźwięk spokojnie działa, obrazu nie ma...
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Podłącz konsole pod tv kablem hdmi-hdmi aby wykryla ze jest hdmi, po tym wylacz i przełącz sobie na monitor kablem hdmi-dvi, wtedy powinieneś mieć obraz
     
  9. bronyraurr

    bronyraurr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    robiłem tak, już wcześniej i nic. chyba spasuję i przesiądę się*po prostu na VGA. Mam nadzieję, że to będzie działać bez zarzutów :)
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A próbowałeś resetować rozdzielczość ?
    Włącz konsole za pomocą pada i zaraz po włączeniu naciśnij i trzymaj jednocześnie prawy spust i Y
     
  11. bronyraurr

    bronyraurr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    przed chwilą spróbowałem, na światełkach konsoli było widać że reaguje i resetuje rozdzielczość, ale monitor dalej nie chwycił. Dostałem od sklepu kabel hdmi który działa, wejście dvi-d w monitorze też działa, bo podpinałem do niego komputer. Możliwe, że to kwestia przejściówki, albo tego, że monitor jakoś sobie nie radzi z x360, ale nie mam pojęcia na jakiej podstawie miałoby się to dziać...
     
Wczytywanie...

Poleć forum