1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel vga delikatne przebicia obrazu(zamazanie)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez waldaks, Grudzień 7, 2013.

  1. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    Witam posiadam monitor lcd FLATRON W2246 1080p(22 calowy).Nie ma wbudowanego wejścia hdmi(tylko vga i dvi). Zakupiłem kabel vga na allegro za 20zł niestety po podłączaniu obraz się dosyć pogorszył.Wyczytałem na forum że oryginalny kabel kosztuje ok.100zł. Czy jak podłącze konsole tym kablem: Kabel VGA-HDMI 2m GOLD FULL HD D-Sub LAPTOP TV (3696530494) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    i z konsoli jeszcze poprowadzę drugi kabel do wieży(wiem że dwa kable się nie zmieszczą,usunę plastik z kabla vga i zastąpię izolacją)
    Jak zastosuje tą operacje obraz nie będzie już zamazany?Nie będzie również problemów z dźwiękiem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DaJkamieniA

    DaJkamieniA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kamionka
    Co do dźwięku to można kupić takie coś że podłączysz te dwa kable do jednego wejścia (koszt to około 2zł). A co do obrazu to powinno być dobrze. Pozmieniaj może też ustawienia obrazu w x360.
     
  4. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    Jak się nazywały te kable do dźwięku(nigdzie nie mogę znaleźć)?Czy będą odbierać Dolby Digital 5.1?
    Ustawienia obrazy nic nie dają(wyczytałem że podróbki kabli pogarszają jakość).
     
  5. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Nie kupuj takiego badziewia. Nie zmienisz sygnału analogowego na cyfrowe tylko za pomocą kabla. Ludzie na forum mają rację. Lepiej kupić oryginalny kabel VGA od MS, bo te tańsze daje taki same efekty z jakim się właśnie spotykasz. Jeśli masz wejście DVI, to czemu nie kupisz zwykłej przejściówki? Co do dźwięku, to podłączasz pod wejście słuchawkowe w monitorze.
     
  6. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    ^UP Nie rozumiem po co mam zastosować przejściówkę DVI NA VGA?Jeśli monitor posiada wejście dvi i vga(napisałem w pierwszym poście)...Chodzi o to że nie mam 100zł na kabel i zamierzam zostawać alternatywę...paxmack napisał: ,,Jeśli masz wejście DVI, to czemu nie kupisz zwykłej przejściówki,, ---czy jak zastosuje przejściówkę dvi-hdmi i podłącze zwykłem kablem hdmi(posiadam) obraz będzie lepszy?
     
  9. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    @!Pixel_PL podał dobrą przejściówkę. Według mnie obraz powinien się znacznie polepszyć :) Jeśli nie masz wejścia słuchawkowego, to skąd masz w ogóle dźwięk? Pisałeś, że masz kabel VGA, to po co chcesz przejściówkę na HDMI? Jak będziesz miał kabel HDMI i tą przejściówkę, to możesz spróbować, ale nie powiem ci, czy będzie to działać, bo sam tego nie używałem.
     
  10. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    Mam wieże podłączoną kablem vga. zaden kabel nie jest prowadzony monitor-wieża
     
  11. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    paxmack napisał: Pisałeś, że masz kabel VGA, to po co chcesz przejściówkę na HDMI. --To prawda mam kabel vga. Chodziło mi to że jakbym zastosował PRZEJŚCIÓWKA DVI NA HDMI czy obraz by się polepszył(mam full kabli hdmi w domu)?
     
  12. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Możesz wyjaśnić, jak masz podpięty ten kabel? Wieża jest połączona z...?
     
  13. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
  14. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Rozumiem, ze chinche idą z wieży...ale dokąd? Do PC-ta?
     
  15. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    Wieża posiada wejście na chinche :) W końcu trochę mnie kosztowała....

    Moje aktualne podłączenie: xbox 360-kablem vga(posiada dsub i dwa chinche)-d sub do monitora-chinche bezpośrednio do wieży.
     
  16. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Trochę lipa, że nie masz wejścia słuchawkowego, bo to by rozwiązało cały problem. Nie wiem też czy takie połączenie nie robi właśnie zakłóceń w obrazie. A jak nie jest podpięty dźwięk, to obraz jest tak samo rozmazany?
     
    1 osoba to lubi.
  17. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    Sprawdziłem nie robi zakłóceń.
    Czy jest możliwość taka....Z xboxa idą 2 kable: vga(tylko po to aby podłączyć chinche do wieży) i hdmi(przejściówka dvi-hdmi z monitora kablem hdmi-hdmi do xboxa)?
     
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Co do podłączenia obrazu to zadziała.
     
    1 osoba to lubi.
  19. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    A czy zadziała to i to równocześnie?Czy obraz będzie lepszy?
     
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Powinno to i to równocześnie zadziałać. Obraz na pewno będzie lepszy niż obecnie.
     
    1 osoba to lubi.
  21. waldaks

    waldaks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    Dzięki za odpowiedz!
     
Wczytywanie...

Poleć forum