1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel VGA-HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez edenek, Luty 21, 2011.

  1. edenek

    edenek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poł‚aniec, Poland
    Co myślicie o takim kablu: KABEL VGA HDMI PRZEJSCIOWKA 1.5M GOLD M/M PROMOCJA (1452085034) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

    Będzie działał lepiej niż ten?: KABEL XBOX 360 VGA HD AV COMPONENT NAJTANIEJ GWAR (1453802082) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

    wiem ze do pierwszego biedzie trzeba dodatkowo dźwięk doprowadzać. Ale chodzi mi o jakość video.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. haterox

    haterox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Jakość będzie taka jak na monitorze podłączonym przez kabel d-sub (rc-232), bo w końcu takie masz wyjście na ekran.
    Nie wiem tylko czy jest ktoś kto wie jaką maksymalną rozdziałke można wyciągnąć na tym kablu, bo od razu mówię, że szału nie będzie. Ja np. na takim kablu, który przedstawiłeś wyciągałem na monitorze max 640 x 480 ;]
     
  4. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    po mojemu to działac nie będzie bo po HDMI jest cyfrowy przekaz a z VGA idzie analogowo. by to miało sens potrzebny jest jeszcze konwerter sygnału a to już nie opłacalna sprawa.
     
  5. haterox

    haterox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Nie wyciągaj pochopnych wniosków. Gdyby to nie działało, to nikt by tego nie sprzedal a 20-stu ludzi nie kupiło by tego (patrz aukcja).
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    naiwnych nigdy nie brakowało a allegro nie jest żadnym wyznacznikiem. nie ma takiej opcji by bez konwertera działało. poczytaj trochę w necie a poyem dyskutuj.
     
  7. haterox

    haterox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Nawiązywałem do samej opcji kabla a nie połączeniu go z konsolą. Informacja o tym co piszesz, jest na aukcji.
    Jeśli chodzi o kabel vga > hdmi do konsoli to na bank nie pojdzie bez konwertera. Druga opcja AV Xbox'a > VGA bedzie działać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum