1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel Vga i podlaczenie dzwiekui

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez PawlaQ, Luty 20, 2009.

  1. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Sorry ze robie nowy temat no ale....

    Czy moglby mi ktos powiedziec w ktore dziurki mam wlozyc te kable? (mam przejsciowke)
    ImageShack - Image Hosting :: sdc10129aw5.jpg

    ImageShack - Image Hosting :: sdc10130ob1.jpg
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    podłączasz je do komputera? jak już to różowe, chyba że masz możliwość programowego ustawiania wejść/wyjść
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    raczej pod niebieskie (rozowe to mikrofon). ale w oprogramowaniu do karty dzwiekowej powinna byc opcja dowolanego konfigurowania tych "dziurek" jakos wjescia/wyjscia.
     
  5. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Wejscie liniowe = niebieskie
    Mikrofon = Rozowe

    Ja mam podlaczone ze od glosnika jeden kabel do zielonego drugi do tego pomaranczowego. Sproboje wlaczyc przez ta przejsciowke podlaczyc te 2 kable od vga do rozowego albo tego niebieskiego :) Jesli cos nie bedzie dzialac to sie odezwe

    @Edit

    Nie dziala a jeszcze mam pytanko czy glosniki mam podlaczac za pomoca tej przejsciowki ? :http://allegro.pl/item542872245_przejsciowka_wtyk_jack_6_3_2_x_gn_6_3_9906.html

    A ta mam na kable audio od kabla vga http://allegro.pl/item546070862_przejsciowka_wtyk_jack_6_3_na_gniazdo_2x_rca.html

    Cos w tym stylu mam powiedzcie ktore kable jak podlaczyc z gory dzieeeeekuje :>
     
  6. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Okej wiem ze w 2 kable audio od vga musze podlaczyc przez przejsciowke do niebieskiej dziurki a te 2 zielone kable to nie wiem gdzie wiem ze chyba albo zielona dziurka i pomaranczowa czy cos w tym stylu probowalem sam i nie dziala. Mam jeszcze jedno pytanie czy zeby dzialalo to musze miec wlaczony komputer bo nie jestem pewny =/.
     
  7. kamskow

    kamskow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Umieściłbyś zdjęcie samych wejść/wyjść dźwięky (dziurek) bo na zdjęciach zamieszczonych przez Ciebie widzę tylko pomarańczowe wyjście na mikrofon.
    Ja u siebie mam trzy wyjścia (zielone, niebieskie i pomarańczowe).
    Pod niebieskie podłączyłem kabel audio od Xbox'a, pod zielone głośniki od PC [tyle że z głośników wychodzą trzy kable z końcówkami jack (zielony, czarny, pomarańczowy)].
    Od głośników (za pomocą:
    HTML:
    http://allegro.pl/item557952042_t7_nowy_adapter_rozgaleznik_jack_3_5mm_m_2xf_f_vat.html
    ) zieloną i czarną końcówkę do zielonego wyjścia w PC. A pomarańczowe powinno zostać wolne. Dodam że mam głośniki 5.1 a kartę dźwiękową 2.1.
    A co do ostatniego pytania, to tak aby mieć dźwięk to musisz mieć włączonego kompa.

    Sorry że trochę nie jasno napisałem, ale starałem się całość w miarę uprościć.
     
  8. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Hmm to jest zdjecie moich "dziurek" ^.^ ImageShack - Image Hosting :: sdc10134.jpg

    Podlaczalem jak mowiles ze kable od xboxa do niebieskiego a z glosnikow do zielonego i nie dziala ;O =/ naprawde nie wiem juz co zrobic moze mi sie niebieskie wejscie zepsulo ?
     
  9. kamskow

    kamskow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Co do tego zdjęcia to ja jednak mam także różowe wyjście na mikrofon, ale wtyczka od mikrofonu jest pomarańczowa. Także mam identycznie jak Ty. Napisz jeszcze jakie masz głośniki (2.1 czy 5.1 czy jeszcze inne).
    A co do tego że Ci nie działa to ja też mam teraz podobny problem, ale spowodowane jest to moim systemem operacyjnym, w moim przypadku Windows MX7.
    Z tego rozwiązania korzystałem od dłuższego czasu, ale jakieś 2 tygodnie temu nie miałem dźwięku, kombinowałem w ustawieniach systemu i nic, a więc został format. I odziwo format pomógł, ale tylko na jakiś czas. Czyli teraz dalej mi nie działa, i doszedłem do wniosku że jest to wina jakiejś aplikacji którą zainstalowałem. W moim przypadku wychodzi jakby to była wina serowników od drukarki.
    Najlepiej jakbyś zrobił format i na świeżym systemie sprawdził. Nie gwarantuje że to pomoże ale w moim przypadku to się sprawdziło (do czasu).
    I jeszcze jedno jest jedna zaleta podłączenia przez PC.
    Mianowicie jak podłączyłem słuchawki bezpośrednio do kabla VGA od Xbox'a zdziwiłem się strasznie cichym dźwiękiem, natomiast przez kompa regulacja głośności na karcie dźwiękowej daje o wiele lepszą głośność (jak dla mnie to nawet ponad 2 razy głośniej)
     
  10. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Juz wszystko dziala przez moj "idiotyzm" nie dzialalo ^_^ poprostu mialem wyciszone wejscie liniowe :O ;x
     
Wczytywanie...

Poleć forum