1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel VGA od Microsoftu - oryginał?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez van_bombel, Styczeń 21, 2011.

  1. van_bombel

    van_bombel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Panowie proszę o odpowiedź kogoś kto ma taki waśnie kabel. Przymierzam się do kupna i znalazłem taką aukcję - Oryginalny kabel VGA Microsoft'u do Xbox'a 360 !!! (1423537689) - Aukcje internetowe Allegro Czy wg was kabel ten jest oryginalny tak jak zarzeka się sprzedający? Cena jest bardzo dobra i skusiłbym się ale wolę poznać wasze opinie czy produkt jest ok. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mai

    mai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DG
    Masz logo i halogram :p wiec raczej oryginalny :p Co nie zmienia faktu ze ja posiadam kabel za 20zł i wcale nie ma rozmytego obrazu :p Jeśli nie szkoda Ci kasy to kupuj ;)
     
  4. van_bombel

    van_bombel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja kupiłem na Allegro podróbkę za 20żl i niestety jakość obrazu słaba - rozmyte litery i słaba ostrość.
     
  5. Makiavelli

    Makiavelli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Bierz, widać że oryginalne.
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wygląda że oryginał ,ale cena za wysoka
    szukaj coś koło 25-30zł ,może nawet gdzieś u ciebie w mieście/miejscowości
    coś znajdziesz taniej lub na forum w dziale giełda poszukaj
     
  7. Asiek

    Asiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli ktoś kupił tańszy kabel (jak Ja dla przykładu :p) to wystarczy dać magnes neodymowy wokoło kabla, którym idzie grafika :) Likwiduje to rozmycie i "podwójny" obraz. Przynajmniej w moim wypadku.
     
  8. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    Jak mieszkam w hiszpanii a kupiłem podróbke firmy game za 10 euro około 38 zł nową i chodzi mi idealnie.To do kolegi van_bombela może spróbuj w ustawienach systemu w xie zmienić rodzielczość najlepiej ustawić maksymalną taką jak ma twój monitor i jeśli moitor jes panoramiczny to wcale nie musi być rozpłaszczony obraz wystarczy że justawisz dobrą rożdzielczość ja mam monitor panoramczny acer 19 cali ic hodzi mi idealnie na rożdzielczści 1366 na 768
     
  9. Darkoo19

    Darkoo19 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja kupiłem kabel za 40 zł... niestety lipna jakość... miałem tak jakby podwojony ekran. Rozwiązałem go tak, że skróciłem kabel o ok 50 cm, i jakość jest idealna xDDD
     
  10. van_bombel

    van_bombel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Grzebałem u ustawieniach i lipa. Wina ewidentnie po stronie kabla. Kolego Asiek możesz mi powiedzieć jak zrobić ten sposób z magnesem, który opisujesz? Warto spróbować :) Myślę, że nie dostanę taniej oryginalnego kabla Microsoftu w takiej cenie jak na tej aukcji. Najlpeszy zamiennik - Big ben, kosztuje 90 zł nówka. Do kolegi Kacpra - też mam monitor 19 cali Acera, ale na żadnej z rozdziałek obraz nie jest ostry i nierozmyty delikatnie. Po dłuższym graniu męczy oczy niestety.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  12. Asiek

    Asiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    KOLEŻANKO, nie kolego ;)

    Ja miałam akurat magnes przystosowany do kabla od kamery (podłączenie mikrofonu), był wyposażony w zapinki - wygląda jak końcówka przy niektórych kablach taka pogrubiana :p Taki magnes działa po prostu jak filtr, jeżeli nie masz zapinek to spróbuj przyłożyć dwa magnesy o przeciwnych biegunach do kabla i przywiązać :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum