1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel VGA - Olbrzymi ? PROBLEM - Proszę o pomoc!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez PL Jojo, Wrzesień 18, 2009.

  1. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam Was bardzo serdecznie!

    Zakupiłem na allegro kabel VGA do swojego XBOXA 360 (http://allegro.pl/item744027632_kabel_xbox_360_vga_hd_av_lcd_crt_xbox360_gold_kx1.html),)aby móc podłączyć go do mojego monitora LG FLATRON L129WS (LG Flatron L192WS - Reviews, specs and technical details)

    Ok, udało się, paczuszka przysła trzeciego dnia, ale... i tu zaczynają się schody.

    Domyślna rozdzielczość mojego monitora to 1400x900, jednak, gdy ustawię taką rozdzielczość (i praktycznie każdą inną) to:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    PIXELE I ROZMAZANY OBRAZ POJAWIAJĄ SIĘ NA KAŻDEJ ROZDZIELCZOŚCI, PRÓBOWAŁEM JUŻ ROZCIĄGAĆ OBRAZ W MONITORZE, ALE NIC Z TEGO!

    OD RAZU PRZEPRASZAM ZA SŁABĄ JAKOŚĆ FOTEK ( nie oddają w 100% tego koszmaru )

    W dashboardzie napisy są rozmazane, rozdwajają się ( czego nie widać dokładnie na zdjęciach ), w grze pojawiają się PIXELE, ROZMAZANE PRZEDMIOTY i oczywiście te CZARNE PASY...


    Kochani proszę Was, pomóżcie mi, bo chyba każdy może się domyślić jak to jest kupić coś, czekać przez kilka dni i zobaczyć taki efekt...

    Z góry bardzo serdecznie wszystkim dziękuję za odpowiedzi, będę zaglądał tu regularnie, co 10 minut, może nawet częściej! Pozdrawiam Was jeszcze raz!

    JEST TO MONITOR OD KOMPUTERA!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ten link z allegro nie działa ale to pewnie jakiś tani kabel więc takie rzeczy mogą się zdarzyć kup sobie lepiej kabel BIGBEN albo oryginalny od M$
     
  4. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak, jest to kabel za niecałe 20 PLN, ale na 100% nie jest to jego wina, ponieważ na oryginalnym kablu dzieją się takie same cyrki! Czekam na pomoc!
     
  5. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    Czarne pasy oznaczały zbliżający rod niestety
     
  6. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hahahaha, sorry, ale teraz to walnąłeś, jak łysy warkoczem o beton :DD :DD :DD Konsolkę mam tydzień, jest to JASPER, więc o RROD nie ma mowy :) Kurcze nie piszcie tak bzdurnych tekstów po to, żeby sobie posty ponabijać! Proszę, pomóżcie!
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jakich bzdurnych postów??? Albo wina kabla albo RROD się zbliża.
     
  8. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czarne pasy to prawdopodobie oznaka tego, że ten monitor nie nadaje się do xa. Chcę się upewnić, bo może się mylę. Na pewno nie jest to wina kabla ani zbliżającego się RROD. Proszę Cię, nie pisz już w moim temacie. Nie masz pojęcia o podpinaniu xa do monitora od PC.
     
  9. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Żeby nie było pasów monitor musi być w formacie 16:9 ale monitor nie jest winien rozmazaniom itp. Tak w ogóle skoro sam wiesz lepiej to się nie pytaj na forum tylko je zaśmiecasz.
     
  10. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Moze poprostu sprawdz Xboxa pod innym monitorem (np. u kolegi) na swoim kablu i orginalnym wtedy bedziesz mial jasnosc co jest przyczyna.
     
  11. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie wiem lepiej, a wiem tylko podstawowe rzeczy. Monitor jest w formacie 16:10 bodajże.
     
  12. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No właśnie to będziesz miał pasy. Jak nie ma rozmazań itp. podczas używania kompa to to nie jest wina monitora co najwyżej kabla lub konsoli.
     
  13. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na kompie jest ok. Co mogę zrobić, żeby obraz był płynny? Coś wyczyścić?
     
  14. kamyk233

    kamyk233 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
  15. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej kabel, albo coś ma wpływ na tenże kabel. Czasami zasilacze leżące w pobliżu lub silne pole magnetyczne (głośniki) mogą mieć wpływ na odbiór obrazu.
    Ja kupowałem niedawno POZŁACANY KABEL VGA AV - GLIWICE KATOWICE KRAKÓW (728200787) - Aukcje internetowe Allegro uzywam z CRT F700B LG w pracy :> nie ma to jak praca w ktorej mozna sobie popykac na X ;)
    Jedyne do czego mogę się czepić to beznadziejnie wymyślone doprowadzenie audio 2x chinch i zaskoczenie, bo F700B ma swoj kabel na stałe wiec musiałem użyć gender changera :) podsumowując 2 kable + gendercanger nie miały wpływu na obraz co świadczy pozytywnie o jakości tego kabelka.
     
  16. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dobra, dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc. Najprawdopodobniej rzeczywiście jest to wina kabla, po prostu sprzedali mi badziew... Nie wiem, co robić, całą kasę wydałem, a kumpel sprzedaje kabel M$ za 70 Zł... Dzięki wszystkim! :(

    I przepraszam, jak byłem niemiły, ale postawcie się w mojej sytuacjo, kurczę, beznadzieja...


    TROCHĘ OFFTOPU:

    CZY JEST KTOŚ CHĘTNY, ŻEBY POGRAĆ DZIŚ W NOCY W FAT CRY 2? PISZCIE NA LIVE, BĘDĘ OD ok. 23
     
  17. FaryN

    FaryN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To że nowy X nie oznacza że działa, może jakiś trefny model
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    na 16:10 zawsze beda takie pasy. rozmycie obrazu to tez wina kabla (innej mozliwosci nie ma) (chyba ze masz jakies silne zrodlo zakłocen. ale wtedy taki sam obraz byłby tez na monitorze gdy podpiety jest pc)

    ps. zamykam watek bo z tego jest to dubel takiego samego watku
     
Wczytywanie...

Poleć forum