1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel VGA oraz HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wassyl, Lipiec 9, 2011.

  1. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    • Witam wszystkich serdecznie. Dziś zakupiłem telewizor LCD aby nareszcie cieszyć się piękną grafiką. Ta znowu na samym kablu hdmi jest brzydka. Przeczytałem że trzeba podłączyć z VGA dźwięk do konsoli (chyba czerwony i biały kabel) a do obrazu tylko HDMI. Tu mam problem, ponieważ jak podłącze do konsoli VGA odrazu pod tym jest HDMI i się nie mieszczą obydwa :( Moge tylko jeden z tych kabli podłączyć naraz.
      Prosze o pomoc, nie mam zielonego pojęcia co robić i z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Powiedz temu ekspertowi żeby sie w łepetynke puknał tym VGA. Mocno
     
  4. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy kabel HDMI jest oryginalny od microsoftu ?
     
  5. mateo16

    mateo16 Użytkownik Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ŁDZ
    żartujesz ?
     
  6. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, to zwykły kabel HDMI. Co mogę zrobić by wycisnąć z tej konsoli jak najładniejszą grafike ? Jeśli to ma znaczenie mam xboxa arcade.
     
  7. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli normalny kabel to być może nie jest dobrej jakości. Gdzieś na forum pisało nie dawno, że jakość z HDMI zależy też w dużej mierze od jakości kabla.
     
  8. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czlowieku po to są jeden pod drugim i sie blokuja, żeby nie podłączać 2 na raz albo podłączasz HDMI albo VGA
     
  9. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wymiana kabla hdmi sprawi że będe miec wreszcie dobrą grafike ?
     
  10. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mógłbyś od kogoś pożyczyć i sprawdzić ;)
     
  11. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    No nie do końca. Bo jeśli chcę podłączyć HDMI , dźwięk na wzmacniacz , to co??
    Na allegro można dokupić taką wązką przejściówkę , pozwalającą podłączyć siebie i kabel HDMI na raz.
    Można również rozebrać trochę oryginalną wtyczkę i również można podłączyć obydwoje na raz (filmiki instruktażowe na YT).

    Lecz co do tematu brzydkiego obrazu na HDMI , to jest nie możliwe. Obraz MUSI być lustro poprzez HDMI.
    Więc , albo kabel do kosza , lub spróbuj pozmieniać na inne rozdzielczości w X , lub w ustawieniach TV.
    Nie baw się w VGA , kombinuj z HDMI.
     
  12. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No czyli jeśli ktoś mówi, że to też kabel to możesz kupować, bo ja nie byłem pewien. Tylko kup jakiś sprawdzony
     
  13. jamal398

    jamal398 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdź też w telewizorze czy masz ustawienia rozdzielczości. A jesli nie to spróbuj podłączyć jakimś markowym kablem hdmi
     
Wczytywanie...

Poleć forum