1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel VGA. Proszę o poradę.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Toczygroszek, Czerwiec 21, 2010.

  1. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Kurcze, założyłem temat w dziale dla świeżaków, a jestem użytkownikiem. Wiem, wbrew regulaminowi, ale dopiero teraz przeczytałem to ogłoszenie. Kiedyś nie było takich zakazów, więc założyłem nowy temat bez przeglądania ogłoszeń. Jeżeli można, to proszę o przeniesienie.


    Cześc! Dziś to ja będę Was prosił o poradę.

    Do tej pory używam kabla VGA firmy hama, taki za +/- 50zł z allegro. Lepszy niż NoName, bo i taki miałem.

    I teraz postanowiłem przeżucic się na coś lepszego. A mianowicie:

    Microsoft:

    Kabel VGA Microsoft - oryginalny

    BigBen:

    Kabel VGA HQL - BigBen

    Bardzo proszę osoby, które miały stycznośc z tymi kablami o opinie. Zależy mi na poradach ludzi, którzy naprawdę przetestowali te kable, a nie myślą sobie, że o, Microsoft, to musi byc lepszy.

    Ja osobiście myślę, że BigBen jest taki bajerancki, tzn. robiony głównie po to, żeby zadowolic gracza, pozłacany, dobry materiał, itd.

    Ok, mam nadzieję, że mi pomożecie, pozdrawiam!

    Aha, dodam jeszcze, że mój monitor to LG L19WS:

    http://www.proline.pl/?p=LG+19+L192WS

    Na samym dole jest charakterystyka.

    Najgorsze jest to, że przy rozdzielczości 1400x900 ustawionej na Xboxie, u góry i u dołu są 2 czarne paski, które łącznie obcinają około 4 cm :( Ale to już chyba wina tego, że jest to technologia 4:3, jeżeli się nie mylę.

    Zapomniałem zapytac jeszcze, czy w ogóle jakośc wyświetlanego obrazu będzie lepsza?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ja miałem oba i zostawiłem sobie oryg.M$ bo jest lepszy(ważne żeby miał takie filtry na kablu w postaci walca 1 lub lepiej 2)
    paski czarne można usunąć wybierając z ustawień wyświetlania panoramę
    albo obraz rozszerzony jakos tak to było :) bo nie mam pod ręką xboxa ...
     
  4. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bo widzisz, ja mam ustawioną panoramę. A co do obrazu rozszerzonego, to nie wiem, o co chodzi, ale grzebałem w ustawieniach i zupełnie nic nie mogę poradzic na te pasy. Wydaje mi się, że z nimi nic nie da się zrobic. Dopiero gdy wybiorę mniejszą rozdziałkę, wtedy znikają. Zaciekawiło mnie to, że napisałeś, że da się usunąc te pasy. Jeżeli możesz mi pomóc to bardzo proszę.

    A kabel M% w porównaniu do NoName, bądź takiego firmowego za +/- 50zł?
    Jest duża różnica?
     
  5. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Te czarne pasy spowodowane są tym, że Xbox wyświetla obraz w formacie 16:9, a rozdzielczość 1440x900 to format 16:10. Można sobie z tym poradzić chyba tylko ustawiając mniejszą rozdzielczość, o formacie 16:9 (np. 1280x720), ale mogę się mylić. Nie mam Xbox'a, nie mam jak poszperać :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum