1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel VGA

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Sewek :), Listopad 11, 2013.

  1. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aktualnie posiadam kabel VGA za 20 zł. Wtyk 1 - VGA, Wtyk 2- wejście od Xboxa...
    Obraz jest na nim rozmazany, myślałem nad kupnem przejściówki HDMI na VGA ( wtedy podlaczylbym kablem HDMI - HDMI i przy monitorze HDMI-VGA), lub kabla VGA - HDMI .
    Co byłoby najlepszym rozwiązaniem. Słowo najlepszym rozumiem dobry stosunek jakości do ceny.


    pisane na szybko...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Taka przejściówka to chyba najlepsze wyjście, dobrym wyjściem jest też org kabel VGA, ale tylko firmy MICROSOFT ,lub BIG-BEN - ale ta opcja jest zdecydowanie droższa.
     
  4. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niby najlepsze... Ale nie bedzie dzwieku . :/
    Szukam innych rozwiązań.

    pisane na szybko...
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. sz3fu

    sz3fu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dorzuce pytanie jezeli mam niby org kabel hd vga ten z czinczami i podlaczam go do xa i do monitora to czemu pokazuje mi brak sygnalu pomimo ze swieci czerwona dioda przy kablu, i czy rozgaleznil hdmi by pasowal, bo mam wejscie hdmi wolbe przy momitorze tylko przy konsoli brak a chcialem podlaczyc do monitora i do tv

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 4
     
  7. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Posiadam oryginalny kabel od MS i obraz nie powala!
     
  8. xboxfan94

    xboxfan94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To znak ze masz pseudo orginalny kabel microsoftu,ile dales za kabel?

    Wysłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    50 zł. Kabel jest oryginalny na 100 % Mam do niego pudełko i wszystkie papiery.
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Oryginalne kable wahają się w cenach ok. 100 zł. Tak samo jak BigBeny.
    A uwierz, że da się wszystko podrobić i to czasami tak dokładnie, że na pierwszy rzut oka nie rozpoznasz, że to podróbka.
     
  11. xboxfan94

    xboxfan94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Orginalny jest i byl najtanszy za 119zl a ty masz podrobke pseudo miscrosoftu (widzilem na allegro.opakowanie prawie sie nie rozni tylko jeden znaczek a kabel juz sie wiecej rozni)

    Wysłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Kupiłem go w Media-Markt w Częstochowie!
     
  13. xboxfan94

    xboxfan94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W mm kosztuje 129zl wiec niemozliwe

    Wysłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Ej no chyba wiem gdzie go kupiłem :D Ktoś wyżej napisał , że po pudełku można rozpoznać tylko jak?
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A to w takim razie zwracam honor. Spróbuj rozdzielczość zmienić, może coś pomoże. No ale zresztą co tu porównywać - Obraz z HDMI bije na głowę VGA.
     
  16. xboxfan94

    xboxfan94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Po wielkosci znaczka xbox ale latwiej rozpozna po kablu.jest spora roznica.w dlugosci czinczy i kostce vga

    Wysłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Gram na 1920x1080. Obraz jest leciutko niewyraźny , ale w porównaniu z kablem Hama to niebo a ziemia. Jakoś mi to nie przeszkadza.
     
  18. xboxfan94

    xboxfan94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja gram w 720p i wszytko jest wyrazne a na 1080p troszke gorzej bo male ikony sa troszke rozmazane

    Wysłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    No według mnie kabel wygląda jak oryginał.
     
  20. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    No dokładnie u mnie też tak jest :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum