1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel VGA

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Utyk, Luty 5, 2011.

  1. Utyk

    Utyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Siemanko.

    Słuchajcie jak jest z tego typu kablem: KABEL VGA XBOX 360 GOLD PLATED CRV LCD PLAZMA HD (1431876319) - Aukcje internetowe Allegro ?

    Ogólnie mam kłopot z dostaniem sie do X'a na duzym TV w salonie. Mam u siebie stary wielki(objętościowo) mały(ekranowo) telewizorek i LCD do kompa 19''.

    Chciałbym pograc na 19 i powiedzcie czy ten kabel daje w miare ostry obraz? czy są mocne zniekrztałcenia itp?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Bedzie dobry nie ma znieksztalcen itp:)
     
  4. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Ja takiego używam i jest wszystko okej gites. :)
     
  5. Tomasz877

    Tomasz877 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. karolek1

    karolek1 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Chełm
    Mam pytanie. Czy żeby podłączyć Xboxa 360 do monitora to trzeba mieć wejście DVI czy AC-IN w monitorze? Proszę o szybką odpowiedź.
     
  7. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    @Tomasz877 Nie działa, ponieważ HDMI wysyła obraz cyfrowy, a VGA analogowy. Aby to działało potrzebny jest konwerter obrazu cyfrowego na analogowy. Niektóre urządzenia mają go wbudowanego. W twoim przypadku tańszym i lepszym rozwiązaniem będzie kupienie innego kabla.
     
  8. karolek1

    karolek1 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Chełm
    Odpowie ktoś na moje pytanie?
     
  9. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    AC IN to wejście do prądu....
     
  10. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kupujesz kabel VGA jak napisał kolega wyżej i możesz ewentualnie dokupić przelotkę VGA-DVI jeśli nie masz VGA w monitorze
     
  11. karolek1

    karolek1 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Chełm
    @Up

    Chodzi oto, że w moim monitorze jest wejście AC-IN i D-SUB, wejścia DVI nie ma. Nie jestem ogarnięty w tym temacie, dlatego pytam. Ale raczej kabel VGA nie bd mi potrzebny, bo jutro zamierzam kupić TV full hd i kabel hdmi i wtedy będzie lepiej.
     
  12. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!!
    Posiadam monitor CRT (z kineskopem) i chciałbym podpiąć do niego moją konsole.
    Zakupiłem kabel VGA ale teraz potrzebuje przejściówkę z "wejścia na wyjście VGA"
    Szukałem rożnych przejściówek, adapterów irp. ale nic nie znalazłem;/
    Czy jest wgl możliwość podpięcia konsoli do tego monitora ??
     
  13. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Z wejścia na wyjście? Może konkretniej? Najlepiej daj zdjęcia kabla i gniazda w monitorze. Ja pamiętam jak też podpinałem pod CRT. Z monitora wychodzi po prostu kabel VGA z wtyczką męską, a że kabel VGA z konsoli też ma wtyczkę z męską końcówką to musiałem zakupić takie coś. Oczywiście pomogło.
     
  14. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. xbox rrod

    xbox rrod Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam pytanie mam kabel hdmi i Kabel AV oryginalny ms z przełączką na hd i mam pytanie czy będzie różnica w obrazie pomiędzy hdmi i hd
     
  16. DANMAR

    DANMAR Banned

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wątpię żebyś zauważył różnice.Jakość na tym kablu hd jest na prawdę bardzo dobra.
     
  17. xbox rrod

    xbox rrod Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli nie powinienem dostrzec róznic pomiędzy kablem hd a hdmi na 40 calowym samsungu
     
Wczytywanie...

Poleć forum