1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel XBOX 360 VGA FULL HD

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez dziend0bry, Maj 17, 2010.

  1. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Kabel XBOX 360 VGA FULL HD AV LCD CRT gold KX1 (1040122611) - Aukcje internetowe Allegro

    Mam zamiar kupić taki kabel. W linku jest napisane FULL HD. A ja żadnego wejścia HD na tym kablu nie widzę. O co chodzi?
    I drugie pytanie:
    czy jak podłącze xboxa tym kablem do monitora LCD to będzie wszystko ok?
    ps. monitor nie ma hdmi :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sense1

    Sense1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Pierwszy raz taki kabel do x'a na oczy widze ;P Tu masz kabelek którym na 100% podłączysz x'a z tym monitorem.
     
  4. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    co? co Ty wygadujesz, to zwykly kabel vga, wyswietli on obraz hd, ale jesli podlaczysz go do odpowiedniego telewizora albo monitora, wszystko bedzie dzialac, ustawisz sobie odpowiednia rozdzialke w konsoli i bedzie ok.
    i jak nie ma zlacza hd? pewnie masz na mysli hdmi, ale to nie jest jedyne zlacze oferujace obraz hd.
     
  5. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
  6. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    z całego serca życzę Ci abyś nie płakał, że obraz jest niewyraźny, albo masz zakłócenia
     
  7. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
  8. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    ok dobra. to ja kupię taki kabel to co będzie z jakościa? bo grałem na kineskopowym tv i litery w grach były rozmazane.a moj tv 42 full hd jest zajety wiec chce na monitorze pograc.. da rade jakosc? czy tak jak na tv?
     
  9. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    w przypadku tych kabli to loteria, może będzie wszystko ok, ale jest duża szansa ze będzie totalna lipa.
     
  10. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No to tak kupywalem kabel vga wiec moge cos na ten temat powiedziec
    1. Jak masz monitor do 19" i rozdzialki 1366x768 to mozesz kupic ten za 10 ja taki mam na monitorze 17'' 1280x1024 i obraz jest nawet nawet wszystko mozna normalnie rozczytac a jak masz wiekszy monitor z wieksza rozdzialka kup albo m$ albo bigbena
    2. jak masz w monitorze nie odlaczalny kabel vga to uzyj takiej oto przejsciowki XBOX 360 Adapter VGA 15 pin, żeński D-SUB !! (1028531901) - Aukcje internetowe Allegro
    3. a dzwiek mozesz miec z glosnikow przez ta przejsciowke Adapter Chinch/Mini Jack żeński xbox+głośnki (1035500338) - Aukcje internetowe Allegro
    4. jak masz jakies jeszcze pytania to pisz na pw postaram sie pomoc ;)
     
  11. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Jakość na kablu od microsoftu jest najlepsza jaka moze byc uzyskana przez wejscie vga. Jesli chcesz miec meeegggaaa jakosc uzyj kabla HDMI :) Ja gram na monitorze 22 cale full hd na 1920x1080 kabel microsoft i wedlug mnie jakosc jest wystarczajaca lecz i tak planuje zakup jakiegos LCD :DD
     
  12. konraf

    konraf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co znaczy "zadowalająca" ? Masz jakieś zastrzeżenia? Rozmazane/podwójne napisy?
    Pytam, bo noszę się z zamiarem zakupu monitora 22'' i chce albo VGA (mam kabel BigBen) albo HDMI i głośnikami (acz monitory z HDMI są droższe). Opcją jest też monitor z DVI ale musiałbym kupić kolejny kabel HDMI-DVI i miec podłączony ten kabel jednocześnie z BigBen (z niego miałbym audio na słuchawki/głośniczki).
     
  13. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    no grając na TV mam rozmazane napisy w nowych grach.. oczywiscie problem ten eliminuje podłączenie do drugiego telewizora 42'' full HD. dlatego chcę się upewnić, że będe miał lepszy obraz niż przy tym badziewnym TV,bo jeżeli ma być taki sam/gorszy, to mi się nie opłaca wyrzucać pieniedzy w błoto..

    a co do twojego postu.. ja mam monitor 17'' i jak kolega stronę wcześnej napisał, mogę kupić kabel za 10zł i jakoś obrazu będzie zadowalająca.. zaufam mu i kupię ten kabel, więc jeżeli przyjdzie to mogę napisać ci pw jak to wszystko wygląda.. :)
     
  14. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Ja bym nie ryzykowal tylko bral od razu lepszy. Nigdy nie wiadomo czy nie bedzie potrojony obraz.. a na PW mozesz zawsze napisac;)
     
  15. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    dostalem,podlaczylem.. malina :D
    nie widzialem lepszego obrazu.. niezle jak na kabel za 10zł
     
Wczytywanie...

Poleć forum